Lado – čuvari hrvatskog tradicijskog blaga

Posjetitelji će imati priliku uživati u najmodernijoj glazbeno scenskoj čaroliji ikad viđenoj kad je ansambl Lado u pitanju. Prvi put slavni ansambl donosi pjesme i plesove Hrvata u Austriji, Mađarskoj te s područja uz rijeku Sutlu

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado – najavljuje poseban kulturni spektakl u Spaladium Areni. Do sada najveći hrvatski koncert predstavnika najljepše hrvatske glazbene i plesne tradicije pod sloganom Čuvajmo naše blago publiku očekuje 1. prosinca u 19. sati. Posjetitelji će imati priliku uživati u najmodernijoj glazbenoj scenskoj čaroliji ikad viđenoj kad je ansambl Lado u pitanju.

Lado će Splićanima predstaviti potpuno novi cjelovečernji program Ispod duba stoljetnoga. Novi program prikazuje neke od koreografija koje su nagrađivane kako na domaćim, tako i na inozemnim natjecateljskim festivalima, kao i koreografije koje na repertoar Ansambla prvi put donose pjesme i plesove Hrvata u Austriji, Mađarskoj te s područja uz rijeku Sutlu.
Ovim programom Lado najavljuje svoju novu umjetničku praksu koja za svaku sezonu podrazumijeva postavljanje potpuno novog cjelovečernjeg programa pripremljenog za svoju vjernu publiku.
Između ostalog plesači će izvesti pjesme i plesove karlovačkog Pokuplja “Ispod duba stoljetnoga krade Veles mladog Boga” u koreografiji Katarine Horvatović i u glazbenoj obradi Marka Robinića, “Baška j’malo selo – kanti i tanci mjesta Baška na otoku Krku” u obradi Gorana Kneževića, “Na Hati – pjesme i plesovi Hrvata sjevernog Gradišća” u koreografiji i glazbenoj obradi dr. Ivana Ivančana i Siniše Leopolda, “Gradišćanske jačke” u postavu Stjepana Perka i u glazbenoj obradi Marijana Makara, “Preko Drave – plesovi Hrvata iz mađarskog dijela Podravine” u koreografiji Ivana Ivančana i u glazbenoj obradi Marijana Makara, “Vijelo se šibje vibje – homage mome ocu (molvarske pjesme i plesovi) u koreografiji Andrije Ivančana i Marijana Makara, “Kolovođo, diko naša – pjesme i plesovi Hrvata iz Boke Kotorske (Andrija Ivančan, Marijan Makar), pa sve do probranih izvedbi posavskih pjesama i plesova, plesova sutlanskog kraja, Zelinskih mužikaša do fragmenata međimurske svadbe.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI