Jubilarna revija filma u Kinoklubu Zagreb

Ta završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj ove se godine održava s novim vizualnim identitetom koji je osmislio grafički urednik KKZ-a Dario Dević, koristeći arhivske fotografije s GEFF-a '67

Kinoklub Zagreb (KKZ) ove je godine domaćin jubilarne, 50. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva koja će se, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, održati od 23. do 25. studenog.

Svake godine revija se održava u drugom gradu, a ove godine autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost okupit će se u Zagrebu, u Kinoklubu koji slavi 90 godina postojanja.

Ta završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj ove se godine održava s novim vizualnim identitetom koji je osmislio grafički urednik KKZ-a Dario Dević, koristeći arhivske fotografije s GEFF-a ’67.

Fotografije su kadrirane i odabrane tako da naglase revijalne, svečane trenutke koji su univerzalni za takve događaje: otvaranje, dodjele nagrade, publiku, stručne rasprave. 

Formatom dominira F koje je za GEFF koristio Mihajlo Arsovski u različitim bojama, manja slova R, H i S koja ga okružuju i upotpunjuju akronim manifestacije uklopljena su na sličan način kao i kod Arsovskog G, E i F. “Ovim motivima ostvaruje se poveznica s ovogodišnjom dvostrukom obljetnicom: 50 godina Revije i 90 godina KKZ-a”, napominju iz Kinokluba Zagreb.



Članovi ovogodišnjeg žirija su redatelji Vladislav Knežević i Hana Jušić, montažer Hrvoje Mršić, filmolog Hrvoje Turković i glumica Sara Stanić. Žiriranje filmova bit će je javno – 25. studenog u 14 sati u Kinu Tuškanac-

Facebook Comments

Loading...
DIJELI