Jubilarna 50. izvedba ZKM-ova ‘Hinkemanna’ pred hvarskom publikom

ZKM-ov ‘Hinkemann’ uskoro je na gostovanju i ovogodišnjeg Mittelfest-a

U četvrtak je na 57 Hvarskim ljetnim priredbama gostovalo Zagrebačko kazalište mladih, čiji je ansambl izveo jubilarnu, 50. izvedbu ‘Hinkemanna’, višestruko nagrađivanu i hvaljenu predstavu ZKM-a.

Drama ‘Hinkeman’ njemačkoga ekspresionista Ernsta Tollera premijerno je izvedena u ZKM-u 7. studenog 2015. godine, a u predstavi glume: Rakan Rushaidat, Mia Biondić, Frano Mašković, Doris Šarić Kukuljica, Dado Ćosić, Petar Leventić, Jasmin Telalović, Vedran Živolić, Marica Vidušić, Milica Manojlović, Nađa Perišić Radović, Milivoj Beader i Ozren Grabarić. Scenograf je Branko Hojnik, a kostimografkinja Doris Kristić.

Nakon premijere predstava je ostvarila niz gostovanja te osvojila brojne nagrade na raznim festivalima u Hrvatskoj i regiji: nagrađena je na Međunarodnom festivalu INFANT u Novom Sadu 2016. te s dvije Nagrade hrvatskoga glumišta 2016. (za najbolju dramsku predstavu i mušku glavnu ulogu), s tri nagrade na Gavellinim večerima 2016., s tri nagrade na Jugoslavenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda” u Srbiji i s četiri nagrade na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci 2017.

ZKM-ov ‘Hinkemann’ uskoro je na gostovanju i ovogodišnjeg Mittelfest-a gdje je najavljen kao jedna od najznačajnih europskih predstava.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI