Izložba Emanuela Vidovića

Na izložbi će biti prikazan i jedan Vidovićev interijer koji je Augustinčić svojedobno otkupio a koji svjedoči o tome koliko je 1940. godine kipar cijenio slikara

U Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, u petak 3. svibnja otvara se izložba Emanuel Vidović – Izbor djela iz fundusa Galerije Emanuel Vidović, autorice više kustosice Muzeja grada Splita Nele Žižić, koja predstavlja reprezantativan presjek slikareva velebna opusa.

“Emanuel Vidović – Izbor djela iz fundusa Galerije Emanuel Vidović, autorice više kustosice Muzeja grada Splita Nele Žižić, izložba je koja predstavlja reprezantativan presjek slikareva velebna opusa i koja nakon Varaždina 2011., Siska 2012., Samobora 2014. te Mostara 2016. godine, evo gostuje i u Klanjcu. Realizirana je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Klanjca, otvara se u Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu u petak 3. svibnja u 18 sati te se može razgledati do 3. lipnja 2019., svakodnevno od 9 do 17 sati.

Donosimo je u okviru međumuzejske suradnje Muzeja grada Splita – Galerije Emanuel Vidović i Muzejā Hrvatskog zagorja – Galerije Antuna Augustinčića, koju smo koncipirali 2015. godine te u sklopu koje smo 2017. godine izložbom Bezglasne invencije Splitu predstavili dio Augustinčićeva opusa vezan uz temu glazbe.

Htijući pokazati da suradnja naših dvaju muzeja nikako nije slučajna, ovoj izložbi velikana hrvatskog slikarstva u klanječkoj Galeriji splitskog zeta pridodajemo i jedan Vidovićev Interijer koji je Augustinčić svojedobno otkupio te u katalog izložbe uvrštavamo i dio novinskog članka iz Novog doba koji svjedoči o tome koliko je 1940. godine kipar cijenio slikara, a naposljetku, i obiteljsku anegdotu iz pera Augustinčićeva unuka Ivana Lozice”, istaknuo je Božidar Pejković.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI