Hrvoje Kečkeš: ‘Najveći satiričari ne bi mogli osmisliti ovo što se tu događa’

screenshot

U hrvatskim kinima upravo se počeo prikazivati “Mali”, novi film Antonija Nuića, dobitnik Zlatne arene. Film prati oca koji nakon četverogodišnjeg boravka u zatvoru zbog dilanja droge radi sve kako bi zadržao skrbništvo nad sinom, o kojemu su se dotad brinuli roditelji njegove supruge. Žele ga prikazati kao nesposobnog roditelja i uzeti mu skrbništvo nad Malim koji ipak voli oca, njegove nekonvencionalne odgojne metode i želi živjeti s njim. Riječ je o nastavku trećeg dijela iz omnibusa “Seks, piće i krvoproliće” iz 2004., o četvorici strastvenih navijača Dinama koje glume Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Bojan Navojec i Hrvoje Kečkeš. Ova uloga 43-godišnjem zagrebačkom glumcu Hrvoju Kečkešu je prva veća nakon više od deset godina, ali zato konstantno igra u svome matičnom Satiričnom kazalištu Kerempuh, u kojem je nedavno premijerno izvedena komedija “Raspad sistema”.

Film “Mali” redatelja Antonija Nuića, dobitnik Zlatne arene, krenuo je u kino distribuciju. Što očekujete od hrvatske publike?

Iskustvo snimanja s Nuićem i cijelom ekipom bilo je fenomenalno. Sad već neko vrijeme nisam imao značajniju ulogu na filmu, od 2007. i Kulenovićeva filma “Pjevajte nešto ljubavno”. Drago mi je da sam radio upravo s Nuićem i glumcima s kojima sam studirao. Tom filmu je prethodio Nuićev omnibus “Seks, piće, krvoproliće” i akademska vježba na Akademiji prije toga, a sve je na tragu istih likova. Negdje sam pročitao da je Nuić rekao da te likove namjerava pratiti do kraja njihovih života, što je sjajno. Što se tematike filma tiče, još uvijek smo u godinama kad nam je to sve poznato, nema tu nekog prevelikog ‘’kopanja’’, dosta smo bliski tim likovima koje igram, rekao je za Nacional Kečkeš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI