Gostovanje predstave “Kompas”

Projekt je u autorskom timu okupio iznimne umjetnike iz cijeloga svijeta – glazbu potpisuje Hahn Rowe, njujorški glazbenik koji je u svojoj karijeri surađivao s brojnim glazbenim zvijezdama – poput Mobya, Yoko Ono, Davida Byrnea, ili R.E.M

Nakon uspješnih izvedbi u Zagrebu i gostovanja u Italiji, predstava “Kompas”, nastala kao međunarodni suradnički projekt redatelja i koreografa Saše Božića, koreografkinje i plesačice Petre Hrašćanec i umjetnice Simone Aughterlony, 14. i 15. prosinca gostuje u Švicarskoj, u čuvenom ciriškom Gessnerallee-u.

”Kompas” je plesni i kazališni odgovor na klasični grčki ep: Odiseju, taj ep o moru i pomorskim avanturama, ironično je transformiran u istraživanje samoće.
 
Projekt je u autorskom timu okupio iznimne umjetnike iz cijeloga svijeta – glazbu potpisuje Hahn Rowe, njujorški glazbenik koji je u svojoj karijeri surađivao s brojnim glazbenim zvijezdama – poput Mobya, Yoko Ono, Davida Byrnea, ili R.E.M. Kostimografkinja i scenografkinja je Ana Savić Gecan, a dizajn svjetla potpisuje Bruno Pocheron.
 
Umjetnička organizacija 21:21, kao hrvatski koproducent, najavljuje i nove međunarodna gostovanja “Kompasa”, među kojima se ističe brazilska tura predstave u proljeće 2019. godine.

Projekt “Kompas” nastao je u koprodukciji umjetničke organizacije 21:21, Simone Aughterlony / Verein für Allgemeines Wohl, Studentskog centra u Zagrebu – Kulture promjene – Teatra &TD u sklopu projekta apap-Performing Europe 2020 uz potporu Programa Kreativna Europa Europske unije i Međunarodnog koprodukcijskog fonda Goethe-Instituta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI