Frontman Iron Maidena Bruce Dickinson postao počasni građanin Sarajeva

YouTube

Pjevač Iron Maidena dobio je titulu počasnog građanina Sarajeva. Titulu mu je dodijelilo Gradsko vijeće Sarajeva. Tijekom rata u Bosni i Hercegovini Dickison je osvojio srca fanova diljem planete, a pogotovo na Balkanu. O nevjerojatnom pothvatu ulaska u Sarajevo tijekom opsade 1994. i održavanju koncerta s još tri svoja glazbenika snimljen je film “Scream For Me Sarajevo”.

Njegov dolazak u Sarajevo očekuje se 25. studenog i tada će mu se uručiti ovo priznanje. Inicijativa dodjele titule potekla je od prijedloga sarajevske udruge umjetnika Concept Media.

“Bio je to koncert koji je ljudima vratio nadu i koji ih je uvjerio da nisu sami. Koncert koji je donio dašak mira u razoreni grad. Bruce je, zajedno sa svojim bendom, Sarajkama i Sarajlijama podario koncert u koji i danas rijetko tko može povjerovati. Ali im je podario i nešto mnogo važnije. Vratio im je nadu i poručio im da nisu sami na svijetu”, kaže se u obrazloženju prijedloga za dodjelu nagrade. “Ljudi su mu povjerovali. Za neke je ovaj koncert bio početak kraja opsade, znak da dolazi bolje vrijeme u kojem će ti trenuci mira biti konstanta i u kojem ćemo se moći sjećati i tog koncerta”, dodaje se.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI