Filmovi u SC-u besplatno

"Iako već prikazivani u regularnoj kino distribuciji, ti su filmovi prošli razmjerno nezapaženo stoga je ovo je još jedna prilika da ih vidite na velikom platnu, potpuno besplatno", izvijestila je Kultura promjene SC-a

Zagrebački Studentski centar (SC) od 11. siječnja ponovno kreće s filmskim programom u Kinu Forum Studentskog doma Stjepan Radić, kao i u MM centru u Savskoj.

Kako je najavljeno iz SC-a, u obje kino dvorane tijekom siječnja prikazat će se ukupno šest filmova nastalih u protekle dvije godine – “Projekt Florida”, “Iskupljenje u New Yorku”, “Smrt Staljina”, “Iz ništavila”, “Noć u Parizu” i “150 miligrama”.

Riječ je uglavnom o europskom ili neholivudskim američkim filmovima, nagrađivanima i nominiranima za nagrade na prestižnim svjetskim festivalima.

“Iako već prikazivani u regularnoj kino distribuciji, ti su filmovi prošli razmjerno nezapaženo stoga je ovo je još jedna prilika da ih vidite na velikom platnu, potpuno besplatno”, izvijestila je Kultura promjene SC-a.

“Projekt Florida” Seana Bakera, opisuje se kao “topao, osvajajući i graciozno životan, duboko dirljiv i nezaboravljiv pogled na djetinjstvo”. Smještena na razmeđi autocesta, radnja filma prati šestogodišnjakinju i njezinu buntovnički nastrojenu majku koje žive u motelu Magični dvorac.



Komedija s elementima drame i političke intrige, film “Smrt Staljina” Armanda Iannuccija crnohumorni je prikaz političkog života Sovjetskog saveza tijekom 50-ih godina, u danima nakon Staljinovog konačnog pada kada se njegovi ministri bore za kontrolu. Jedni žele pozitivne promjene u Sovjetskom savezu, drugi imaju mračnije motive, no svi samo žele preživjeti.

Triler drama “Iskupljenje u New Yorku” Lynne Ramsay prati traumatiziranog veterana i bivšeg agenta FBI-a koji zarađuje za život pronalazeći nestale mlade djevojke, a novi slučaj nestale kćeri uglednog političara poseban mu je izazov.

Kriminalistički film “Iz ništavila” Fatiha Akina prikazuje ženu koja nakon što joj uža obitelj strada u bombaškom napadu sama kreće u potragu za pravdom i kaznom počinitelja

Još jedan triler u programu je “Noć u Parizu” Bertranda Bonella počinje u pariško mirno jutro kada mnoštvo mladih ljudi, naizgled nepovezanih započinju svoj čudni ples u labirintima metroa te po ulicama glavnog grada. Pred kraj dana sastaju se na istom mjestu, a s dolaskom noći otkriva se i njihov plan.

Biografska drama “150 miligrama” Emmanuelle Bercot prati liječnicu zaposlenu u državnoj bolnici koja otkriva da su sumnjivi slučajevi smrti pacijenata i lijekovi koje je država službeno odobrila, izravno povezani te se odlučuje boriti za istinu, što je ostalo zapamćeno kao slučaj Mediator.

U sljedećim mjesecima projekcije u MM centru i dalje će biti besplatne, a ulaznice za kino Forum bit će dostupne po pristupačnoj cijeni.

Tijekom godine program će predstavljati i ponajbolje iz recentne produkcije ostalih svjetskih kinematografija, kao i izbor filmskih vježbi studenata Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

Facebook Comments

Loading...
DIJELI