Četiri hrvatska filma na festival u Barceloni

Wikipedia

U međunarodnoj natjecateljskoj sekciji prikazat će se film Lovebox Ivana Turkovića-Krnjaka, koji je svoju svjetsku premijeru imao na 28. izdanju Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Rio de Janeiru

Na 21. izdanju Međunarodnog festivala kratkometražnog i animiranog filma Mecal u Barceloni, koje će se održati od 28. ožujka do 14. travnja, prikazat će se četiri hrvatska filma.

U međunarodnoj natjecateljskoj sekciji prikazat će se film Lovebox Ivana Turkovića-Krnjaka, koji je svoju svjetsku premijeru imao na 28. izdanju Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Rio de Janeiru – Curta Cinema.

U toj priči o ljetnom danu u Zagrebu i dvoje mladih koji traže ljubav preko dejting aplikacije glume Josip Lukić, Sanja Drakulić i Tajna Peršić.

Film je nastao u produkciji Interfilma te koprodukciji Kinokluba Zagreb i kuće Ontodei te uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Lovettovi Igora Bezinovića, dio festivalske natjecateljske sekcije za dokumentarne filmove, prati web-cam modele g. i gđu Lovett. Svjetsku premijeru imao je u ožujku 2018. na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma CPH:DOX u Kopenhagenu, a iste je godine proglašen najboljim filmom Tabor Film Festivala.



Nastao je u produkciji Sekvence i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Nagrađivani animirani Biciklisti Veljka Popovića prikazuju se u paralelnoj nenatjecateljskoj sekciji ‘Golden Shower’ posvećenoj ‘inovativnim i odvažnim’ filmovima.

Film je prikazan i nagrađen na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, a na prošlogodišnjem Animafestu proglašen je najboljim filmom u Natjecanju hrvatskog filma. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a nastao u koprodukciji Hrvatske i Francuske.

Hrvatska manjinska koprodukcija Deer Boy Katarzyne Gondek uvrštena je u program ‘Oblique’ u kojem se natječaju kratkometražni igrani filmovi.  Ostvaren u poljsko-belgijsko-hrvatskoj koprodukciji taj film s elementima bajke i horora govori o sinu lovca kome narastu rogovi,.

Svjetsku premijeru imao je 2017. na Filmskom festivalu u Krakovu, a kasnije je, između ostalih, prikazan i na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu te na Filmskom festivalu Sundance u SAD-u (Utah).

Facebook Comments

Loading...
DIJELI