Čelične magnolije

Popularno djelo Roberta Harlinga, 'Čelične magnolije”, praizvedeno je 1987. godine na Brodwayu, a mnoga kazališta u svijetu i u Hrvatskoj rado ga i danas postavljaju na scenu. Drama je autorovo tragično suočavanje s preranom smrću svoje sestre koja je bolovala od dijabetesa, a Julia Roberts koja je na filmu utjelovila Halingovu sestru Shelby osvojila je “Zlatni globus”

Slavna predstava “Čelične magnolije” suvremenog američkog pisca, redatelja i dramatičara Roberta Harlinga gostovat će u srijedu, 7. veljače, s početkom u 20 sati u HNK Zadar.

Predstavu u režiji Katje Pegan, nastaloj u koprodukciji Gledališča Koper i Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica. izvode vrhunske slovenske glumice: Nataša Tič Ralijan, Maja Nemec, Helena Peršuh, Anja Drnovšek, Mojca Partljič i Lara Jankovič, a kotimografiju potpisuje Alan Hranitelj.

Popularno djelo Roberta Harlinga, “Čelične magnolije”, praizvedeno je 1987. godine na Brodwayu, a mnoga kazališta u svijetu i u Hrvatskoj rado ga i danas postavljaju na scenu. Autor je dramu napisao kao vlastito suočavanje s preranom smrću svoje sestre koja je bolovala od dijabetesa, a koju je u istoimenom filmu utjelovila Julia Roberts, koja je za ulogu Shelby osvojila Zlatni globus te je bila po prvi put nominirana za Oscara 1989. godine.

Drama prati život i prijateljstvo šest snažnih žena različitih godišta, društvenih statusa i karakternih osobina čije se sudbine međusobno isprepleću. Jedna drugu nadahnjuju i pružaju uzajamnu podršku u teškim i prijelomnim životnim situacijama.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI