Brački filmski festival

U Supetru će gostovati i Christopher Hampton, scenarist i redatelj koji je nagrađen Oscarom za najbolji adaptirani scenarij za film Opasne veze. Hampton će otvoriti festival i sva tri dana festivala s novim filmašima dijeliti iskustva iz karijere koja je počela u britanskim kazalištima još u šezdesetima

Od 8. do 10. kolovoza, Supetar na Braču postaje centar filmskih zbivanja na Jadranu, gdje će stotine zaljubljenika u film uživati u nekim od najintrigantijih naslova koji će se prikazati ove godine. Ovogodišnji glavni program Brač Film Festivala u znaku je debitanata na filmskoj sceni.

Brač Film Festival jest mladi festival (ne samo svojim godinama — ovo je četvrti BFF — već i činjenicom da ga organizira i realizira internacionalna ekipa mladih filmaša i zaljubljenika u sedmu umjetnost), ali to ga ne sprječava da polako postaje jedan od najuspješnijih malih filmskih festivala na Jadranu. Tome definitivno pridonose nevjerojatne lokacije ljetnog kina u Supetru i spektakularne projekcije u amfiteatru Waterman Resorta. Organizacija festivala radila je već puna tri mjeseca na intenzivnom planiranju programa, a sve kako bi crveni tepih te ljetno kino i ove godine Supetrane dočekao spremniji no ikad.

Dok s jedne strane imamo debitante koji će po prvi put predstaviti neke od svojih radova, u Supetru će gostovati i Christopher Hampton, scenarist i redatelj koji je nagrađen Oscarom za najbolji adaptirani scenarij za film Opasne veze. Hampton će otvoriti festival i sva tri dana festivala s novim filmašima dijeliti bogata iskustva iz karijere koja je počela u britanskim kazalištima još u šezdesetima.

Uz antiheroinu Aleksi Bergando koju Barbara Vekarić predstavlja filmom Aleksi, ovogodišnjem glavnom programu ispod zvijezda priključila se i drama francuskog redatelja Xaviera Legranda “Julien u Sredini” te crno humorna drama Marka Kostića “Kozje Uši”, obojici njihov previjanac i debitantski dugometražni rad.

Brač Film Festival nudi i puno više od svog glavnog programa. Po prvi puta ove godine, kratkometražni filmovi, koji čine zbir radova s raznih strana Europe i svijeta, sastavljeni su od isključivo studentskih radova, čime se Brač Film Festival ističe kao jedna od rijetkih platformi koja daje onima koji još svoj zanat nisu uspjeli ispeći na mnogobrojnim projektima put do velikog ekrana.



Projekcijama za djecu i nagrađivanim naslovima poput “Leo Da Vinci: Misija Mona Lisa” te “Nevjerojatna priča o divovskoj kruški” BFF nastavlja odgajati najmlađe u stjecanju navike odlaska u kino.

Supetar početkom kolovoza rezerviran je i za filmske radionice te masterclassove vrsnih producenata te filmskih djelatnika regije koji će svoje znanje tijekom tri dana pokušati prenijeti na što više mladih filmofila. Ekipi na Braču, uz već dobro uhodanu ekipu sastavljenu od redatelja Borisa Poljaka te medijskog producenta Nielsa Manna, ove godine pridružuje se i poznati filmski redatelj i producent Miloš Đukelić koji će prezentacijom niza uspješnih projekata ponuditi uvid u svijet filma svim zainteresiranima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI