Američki velikani rocka u Zagrebu

Monster Magnet osnovani su u New Jerseyu 1989. godine. Prvo desetljeće polako su gradili karijeru bez većih uspjeha, da bi 1998. ostvarili komercijalni proboj albumom "Powertrip", za koji su dobili zlatnu ploču, a s njega je skinut i hit singl "Space Lord

Američki velikani stoner rocka Monster Magnet europsku turneju završavaju 7. veljače u Tvornici kulture, što će im biti premijerni nastup u Hrvatskoj, priopćio je organizator koncerta Los Angeles Agency (LAA).

Frontman Dave Wyndorf i njegova grupa na europskoj turneji “Mindfucker”, na kojoj promoviraju istoimeni album izdan u ožujku 2018. godine, do sada su nastupili u Norveškoj, Danskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Belgiji i Velikoj Britaniji. Turneju na kojoj će održati ukupno 22 koncerta završavaju nastupom u Zagrebu.

Monster Magnet osnovani su u New Jerseyu 1989. godine. Prvo desetljeće polako su gradili karijeru bez većih uspjeha, da bi 1998. ostvarili komercijalni proboj albumom “Powertrip”, za koji su dobili zlatnu ploču, a s njega je skinut i hit singl “Space Lord”.

Tih godina bend je odlazio na turneje s uglednim imenima kao što su Aerosmith, Metallica, Rob Zombie i Marilyn Manson, te zaredao još dva uspješna albuma, “God Says No” i “Monolithic Baby”. Puno njihove glazbe iz tog razdoblja plasirano je u brojnim serijama, ponajviše u “Sinovima anarhije”, filmovima, videoigrama, pa čak i wrestlingu.

“Mindfucker” je njihov 10. album, dospio je do 9. mjesta Billboardove top liste nezavisnih albuma, a popraćen je pozitivnim recenzijama glazbenih medija koji su ga ocijenili “punokrvnim stonerskim hard rockom”.



Na pozornici kluba u Šubićevoj pridružit će im se britanski metal trio Puppy, koji je u siječnju objavio debi album “The Goat”.

Koncert u Tvornici kulture prvi je nastup Monster Magneta u Hrvatskoj, a zagrebačka publika neke članove benda imala je priliku čuti u Vintage industrial baru, kada su prošle godine u srpnju basist Chris Kosnik, bubnjar Bob Pantella i gitarist Garett Sweeny nastupili kao The Atomic Bitchwax

Facebook Comments

Loading...
DIJELI