‘Kujundžićeve uvrede treba razmotriti sud časti HLK-a’

screenshot

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović smatra da bi sud časti Hrvatske liječničke komore trebao razmotriti izjave ministra zdravstva Milana Kujundžića o saborskim zastupnicima Mosta Ines Strenji-Linić i Boži Petrovu, piše N1.

Podsjetimo, Kujundžić je jučer tijekom konferencije za medije rekao da Mostovi saborski zastupnici Ines Strenja Linić i Božo Petrov “u hrvatskoj medicini znače manje nego ja u hrvatskoj poljoprivredi”.

“Usput kolegama iz Mosta mogu reći sljedeće: S njima na stručnoj razini ne mogu razgovarati, tako nisku frekvenciju ne mogu postići. Ugledna tzv. doktorica iz Sabora i doktor iz Sabora, Linić i Petrov, u hrvatskoj medicini znače manje nego ja u hrvatskoj poljoprivredi, ali ću politički s njima u Saboru razgovarati. O medicini oni malo znaju. To je bijedno, koristiti u dnevnopolitičke svrhe smrt mladog čovjeka.”, kazao je jučer Milan Kujundžić.

“U komentaru legitimnog zahtjeva za njegovom ostavkom koju traži 95 posto anketiranih i koju su zatražile i kolege iz MOST-a, bahati Kujundžić upravo je izjavio da je značaj kolegice, dr. Strenje-Linić i kolege, dr. Petrova u hrvatskoj medicini , manji od njegova (Kujundžićeva) značaja u hrvatskoj poljoprivredi. Takva sramotna izjava dodatni je razlog da svi u Hrvatskom saboru zatražimo ostavku Kujundžića čija bahatost jest najveća, ali je politička sposobnost da unaprijedi hrvatsko zdravstvo daleko najmanja! Mislim da ovakve uvrede kolega liječnika treba razmotriti i sud časti Hrvatske liječničke komore!”, napisao je Željko Jovanović na Facebooku.

Podsjetimo, ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak kako je inspekcijski nalaz Ministarstva zdravstva pokazao da je sustav hitne medicinske pomoći u slučaju umrlog mladića u Zaprešiću funkcionirao te je postupljeno prema hrvatskoj regulativi i standardima, a novinarima je odgovorio i kako “ne vidi zašto bi dao ostavku”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI