Kujundžić prijavio bivšeg ravnatelja KC Dubrava DORH-u

'Mi Hrvatsku moramo urediti, u Hrvatskoj zakon mora biti jednak za sve, pa neka gospodin Kolak na DORH-u dokaže što je htio i neka njima ispriča tu priču', kazao je Kujundžić

Milan Kujundžić, ministar zdravstva, govorio je u HRT-ovu Studiju 4 o posljednjim zbivanjima u Kliničkoj bolnici Dubrava, odnosno smjeni tamošnjeg ravnatelja dr. Tonija Kolaka.

Rekao je kako je Hrvatska stvorena u Domovinskome ratu, a sada je treba sačuvati. Mi moramo govoriti o redu, radu i zakonu, a zakoni moraju biti za sve jednaki, tako da to što radi gospodin Kolak, to su pamfleti, laži i to je nešto što je tužno. Istina je sljedeća – da je postupio nezakonito i da tu nema nikakvih osobnih ili političkih obračuna. Na nezakonite radnje država je reagirala, u ovome slučaju Upravno vijeće, da su ga smijenili. Umjesto da se pokajao i priznao svoj grijeh, on nastavlja s obmanom. Dakle, nije uštedio, uštede tu nisu nikakve. Isto kao što se hvali da je bio odličan ravnatelj – nije. On je zapravo ravnatelj koji je proizvodio gubitke, a kitio se tuđim perjem –  u prva 4 mjeseca 2016. je prof. Banić ostvario pozitivan rezultat, dodao je Kujundžić.

Dr. Kolak naime tvrdi da je uštedio projektom bolničkog cjevovoda, i to 57.000 kuna mjesečno. Ugovor koji je potpisao je ništavan, kaže Kujundžić. Dodao je kako ga po zakonu nije smio potpisati. Kolak je izvukao poništeni ugovor otprije 3 godine i sam ga je potpisao mimo prakse u poslu i mimo zakona pa neka objasni pred tijelima države zašto je to radio, a ne obmanjivati narod da je htio uštedjeti vodu, zaključuje Kujundžić.

Mi Hrvatsku moramo urediti, u Hrvatskoj zakon mora biti jednak za sve, pa neka gospodin Kolak na DORH-u dokaže što je htio i neka njima ispriča tu priču, dodaje.

Potvrdio je da je Kolaka prijavio Državnom odvjetništvu (DORH) zbog toga što je protuzakonito potpisao ugovor o uštedi vode u toj bolnici, čija bi primjena bolnici nanijela veliku financijsku štetu. Obveza je pravne službe Ministarstva zdravstva da uočene nezakonitosti prijavi DORH-u, a u ovom slučaju Ministarstvo je primilo i pisanu dokumentaciju o tome. Država je prvo reagirala kroz Upravno vijeće koje je smijenilo ravnatelja, a naša je obveza to prijaviti i nadležnim institucijama, izjavio je Kujundžić za Hinu.



Komentirajući Kolakove navode da je lažni branitelj i dezerter koji bi trebao otići i iz HDZ-a i iz Vlade, Kujundžić je kazao da nije ni ratnik ni dezerter. On se ’91. stavio državi na raspolaganje, zadužio oružje i odradio tada što je trebalo, a ’93. je otišao u SAD zbog prestižne stipendije. Tada je donio svoje znanje u Hrvatsku – pacijentima, studentima i liječnicima, i to je ono o čemu trebamo razgovarati, smatra Kujundžić. Glede Kolakovih poruka da će očistiti HDZ, Kujundžić smatra da prvo treba izići na izbore i dobiti politički legitimitet.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI