Krstičević pokušao zataškati: U krivolov na veprove išli – vojnim helikopterom

screenshot

Cijena leta, samo tisuću eura

U ožujku su vojnici iz zrakoplovne baze u Divuljama otišli u krivolov i to ni manje ni više nego – vojnim helikopterom. Kako javlja Nova TV, pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva su nakon obuke sjeli u vojni helikopter i njime otišli u krivolov na vepra na Dinari.

Optužnica je podignuta protiv pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji su to napravili a Ministarstvo obrane, kojem je na čelu ministar Damir Krstičević, o tome uopće nije obavijestilo javnost.

Krivolovci iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sami su snimili lov na vepra, a upravo zahvaljujući toj snimci te iskazima vojnoj policiji i ostalim dokazima protiv njih je podignuta optužnica.

Porezne obveznike sat leta vojnim helikopterom  košta oko 7500 kuna.

Javnost o ovom incidentu Ministarstvo obrane nije izvijestilo javnost, a u odgovoru na upit su potvrdili da se zaista dogodio.



“Nakon predmetnog događaja Vojna policija provela kriminalističko istraživanje te je o istom izvijestila nadležno Općinsko državno odvjetništvo, temeljem čega je podignuta optužnica”, stoji u odgovoru iz Krstičevićevog ministarstva.

MORH navodi kako se radi o nekolicini pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koje u optužnici sumnjiči za kazneno djelo protuzakonitog lova iz članka 204. st. 2.Kaznenog zakona.

“Predmetni događaj dogodio se nakon planirane obuke prilikom povratka u vojarnu, u nenaseljenom planinskom dijelu. U helikopteru su se nalazila i dva pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga OSRH, no utvrđeno je kako oni nisu izravno sudjelovali u počinjenju kaznenog djela te protiv istih nadležno odvjetništvo nije podignulo optužnicu”, poručili su iz MORH-a.

Iz Ministarstva obrane su poručili i da su protiv krivolovaca iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pokrenuti i stegovni postupci pred Vojnostegovnim sudom.

“Napominjemo kako je riječ o izdvojenom slučaju nedopustivog ponašanja pojedinaca te se ne može govoriti o kolektivnoj odgovornosti pripadnika Hrvatske vojske. Naglašavamo da se u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama svaki stegovni prekršaj, bez iznimke, sankcionira u skladu sa zakonskom regulativom”, stoji na kraju odgovora MORH-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI