Krstičević: ‘Ostajem ministar obrane! Hvala premijeru na podršci.’

0
510
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

„Nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam kako ću i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane", stoji u priopćenju.

Damir Krstičević je prelomio i odlučio da ostaje ministar obrane, tj. da povlači svoju ostavku.

Podsjećamo, Krstičević je dao ostavku nakon što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla da je vojska u gašenju požara kod Splita trebala biti angažirana ranije. Premijer Andrej Plenković odbio je njegovu ostavku, nakon čega je Krstičević prošli tjedan kako ide prvo na odmor, a da će onda odlučiti hoće li i dalje biti ministar ili ne.

Loading...

Nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam kako ću i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane. Javnosti su poznati razlozi zbog kojih sam ponudio svoju ostavku, već sam ih više puta javno obrazložio i želim odlučno demantirati bilo kakav drugi skriveni razlog ili motiv. Pripadnici Oružanih snaga zajedno sa svim ostalim gasiteljima uz nadljudske su napore obavili ogroman posao u obrani od katastrofalnog požara i ovom prilikom im se od srca zahvaljujem“, poručio je javnosti Krstičević.

U priopćenju koje je objavio istaknuo je veliku podršku koju je dobiva iz HV-a, od generala i kolega ministara, te posebno premijera Andreja Plenkovića.

Posebno sam zahvalan predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na bezrezervnoj potpori ne samo meni, nego što je još važnije i svim projektima koje sam zajedno sa svojim timom pokrenuo. Upravo je ta potpora razlog ove moje odluke“, objasnio je ministar. 

Čast mi je biti na čelu Ministarstva obrane i sa svojim timom te u suradnji s drugim ministarstvima i Predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Kolindom Grabar-Kitarović nastaviti velike projekte od iznimne važnosti za jačanje Oružanih snaga, sigurnosti, prosperiteta i gospodarskog razvoja Republike Hrvatske. Na kraju, moram zahvaliti mojim brojnim prijateljima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i brojnim građankama i građanima koji su mi ovih dana slali poruke potpore“, zaključio je Krstičević.