Kovačić: Kada me se počelo etiketirati klerofašistom i napadati moju obitelj, morao sam reagirati

hrt

„Krenulo je prekomjerno granatiranje, udaranje ispod pojasa, sudilo mi se, bez mogućnosti obrane“, piše Kovačević

Sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu Martina Ivanković u sporu Andrijane Kovačić, supruge Siniše Kovačića, protiv Srpskog narodnog vijeća, izdavača tjednika Novosti i portala www.portalnovosti.com, u srijedu je donijela nepravomoćnu presudu kojom se nalaže SNV-u da Andrijani Kovačić isplati kaznu od 30 tisuća kuna sa zakonskim zateznim kamatama, piše direktno.hr.

Na društvenim se mrežama na presudu protiv Novosti osvrnuo i sam Siniša Kovačić.

“Danima smo ja i moja obitelj 2016. bili mete raznih negativnih tekstova, iza kojih su se najčešće skrivali manipulatori i osobe čiji su politički i ideološki mentori bili zaustavljeni u širenju bilo koje vrste agitpropa ili propagande. Krenuli su tekstovi u kojima me se kriminaliziralo kako bi me diskreditirali. Krenulo je prekomjerno granatiranje, udaranje ispod pojasa, sudilo mi se, bez mogućnosti obrane. Da, temeljno novinarsko pravilo o ‘dvije strane’, iznošenju činjenica i uravnoteženosti zamijenjeno je tezom o javnom interesu. Vrh je bilo plasiranje dezinformacije kako sam kao tadašnji v.d. ravnatelja HRT-a tražio rebalans proračuna da bi sa 100 tisuća kuna mogao platiti Thompsonu nastup na Dan domovinske zahvalnosti 05.08. u Kninu… i uopće nisam i nemam problem s iznošenjem vrijednosnih sudova u kolumnama, tekstovima u kojem su se propitkivale odluke i poslovanje kuće za koju sam radio, ali kada se počelo nabacivati blato, etiketirati me klerofašistom i filofašistom, izmišljati i napadati moju obitelj morao sam reagirati. Pokrenuto je 9 sporova, već su četiri završila ili upravo završavaju – JAVNOM ISPRIKOM. Ostali će, vjerujem, slijediti taj dobar put”, napisao je Kovačić.

Podsjetimo, nepravomoćna presuda uslijedila je nakon postupka kojeg je Andrijana Kovačić pokrenula zbog teksta novinara Igora Lasića objavljenog u Novostima, pod naslovom ‘Tako to čine štetočine’ opremljenog fotografijom tužiteljice “čime su teško i trajno povrijeđeni njeno dostojanstvo, čast i ugled jer se u tim tekstovima, uz koje je objavljena njena fotografija, objavljene informacije s kojima tužiteljica nema nikakve veze niti se s njom mogu dovesti u vezu, a objavljene informacije sadrže vrijeđanje, klevetanje, sramoćenje i omalovažavanje a i sam naslov je negativnog konteksta”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI