Kontroverzni Reno Sinovčić deložiran iz stana u Zadru

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

USKOK tvrdi kako je preko 120 milijuna kuna izvučeno u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra, izvučeno preko 120 milijuna kuna

U srijedu ujutro Reno Sinovčić je deložiran iz stana u Zadru. Razlog deložacije je neplaćanje kredita. U stanu nad kojim je provedena deložacija živjeli su članovi njegove obitelji, pišu 24 sata.

Naime, u studenom je zagrebački Županijski sud potvrdio optužnicu protiv zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića, kojega tužiteljstvo tereti da je nezakonito “zaradio” i u predstečajnoj nagodbi, prvoj koje se dotaknuo Uskok. U tzv. aferi Ribar osim Sinovčića i njegove tvrtke optužnica je podignuta i protiv bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurline, njegove nasljednice Stoje Mučaji, poreznika Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irene Anić te bivših direktora NK Zadra Novice Erlića i Dalibora Zebića.

USKOK tvrdi kako je preko 120 milijuna kuna izvučeno u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra, izvučeno preko 120 milijuna kuna.

U javnosti je Sinovčić poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijeća, u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Na popise najbogatijih Hrvata svrstavalo ga se prije desetak godina, a bio je nazivan i “kraljem ribe na Jadranu” te nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI