Koalicijski ugovor definiran: Evo što će sve HNS dobiti od HDZ-a!

Kako se može čuti unutar političkih krugova, koalicijski ugovor između HNS - a i HDZ - a gotovo je do kraja definiran

“HNS neće ići u koaliciju s HDZ-om. Obrazovanje je ključna tema danas u Hrvatskoj. Izborom članova povjerenstva za kurikularnu reformu HDZ je pokazao da ne odustaje od svojih ekstremno reakcionarnih i nazadnjačkih stavova u obrazovanju, naročito kad se radi o temeljnim društvenim vrijednostima. Borba za obrazovanje je borba za samu dušu i razum Hrvatske. HNS neće podržavati takvu politiku.” obznanila je na svom Facebooku HNS – ova Vesna Pusić, no u ovakva opravdanja malo tko više vjeruje.

Kako se može čuti unutar političkih krugova, koalicijski ugovor između HNS – a i HDZ – a gotovo je do kraja definiran. tako bi šef HNS – a Ivan Vrdoljak trebao postati novi predsjednik Vlade, zadužen za graditeljstvo, turizam, ljudska prava i društvene djelatnosti.

No, HNS cilja na Ministarstvo znanosti i obrazovanja te im je u interesu preuzeti reformu školstva i provesti kurikularnu reformu, kako je Zagreb.info već pisao, a za ministarsku poziciju ovog resora spominje se ime Borisa Jokića. Također, unutar političkih kuoalara može se čuti kako bi HNS preuzeo Ministarstvo graditeljstva koje je trenutno u HDZ – ovim rukama te Ministarstvo okoliša. (više…)

Original možete pronaći na www.zagreb.info

Facebook Comments



Loading...
DIJELI