Kardinal Bozanić pohvaljen zbog potpore koju daje Hrvatima u Srbiji

IKA

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u nedjelju u Nadbiskupskom dvoru predstavnike Udruge bunjevačkih Hrvata “Dužijanca” na čelu sa subotičkim biskupom  Ivanom  Penzešom koji se nalaze u Zagrebu povodom manifestacije “Dužijanca u Zagrebu”.

Kardinal Bozanić izrazio je radost biskupu Penzešu i predstavnicima “Dužijance” jer su odlučili proslaviti “Dužijancu” u Zagrebu i na svemu što čine kako bi se jedan od najljepših i najsadržajnijih običaja hrvatske zajednice u Bačkoj očuvao, razvijao i prenio novim generacijama, navodi se u priopćenju Zagrebačke nadbiskupije.

Biskup Penzeš zahvalio je Kardinalu na potpori koju kao Nadbiskup zagrebački daje da se neprocjenjivo blago “Dužijance”, koja čuva vjernički i nacionalni identitet hrvatskog naroda u Srbiji, očuva za budućnost.

Na kraju susreta Kardinal je biskupu Penzešu kao uspomenu darovao medalju Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, a sudionicima medaljice Majke Božje od Kamenitih vrata.

Kao zahvalu za potporu, Kardinal je iz ruku bandašice Marije Piuković i bandaša Marka Križanovića primio Dužijancu – krunu ispletenu iz snoplja žita, a koja je potom bila dio prikaznih darova na zahvalnom euharistijskom slavlju u zagrebačkoj katedrali koje je predvodio u koncelebraciji s biskupom Penzešom pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI