Kapetan Dragan ide na slobodu?

screenshoot

Njegov odvjetnik Tomislav Filaković očekuje uvjetni otpust.

Uskoro bi Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, osuđeni ratni zločinac mogao na uvjetni otpust. U srijedu na varaždinskom sudu ima zakazano ročište na kojem će se javiti  videolinkom javiti iz zatvora u Lepoglavi, piše RTL.

Njegov odvjetnik Tomislav Filaković očekuje uvjetni otpust.

“On je do ovog trenutka izdržao čak negdje 93 ili 94 posto kazne što ukazuje na to da su ispunjene sve zakonske pretpostavke da se odobri uvjetni otpust”, kaže.

“Nikada nije imao niti jednu primjedbu, dapače, uvijek je isticao koliko su bili ljubazni i izlazili mu u susret i dva puta mu bukvalno spasili život. On ima loših iskustava s australskim zatvorima, ali sa zatvorima u Hrvatskoj nikad nije imao loših iskustava”, dodaje odvjetnik.

Kakva god odluka sutra bila, javnost je neće odmah doznati, poručuju sa Suda.



Podsjetimo, Vasiljković je osuđen zbog ratnog zločina u kninskoj tvrđavi i pri napadu na Glinu, dok je zbog nedostatka dokaza na splitskom sudu oslobođen optužbe da je naredio ubojstvo dvojice nepoznatih zarobljenih hrvatskih vojnika u veljači 1993. u Bruškoj kraj Benkovca.

Kapetan Dragan uhićen je prije 12 godina u Australiji gdje je živio pod lažnim imenom i bio trener golfa. U srpnju 2015. izručen je Hrvatskoj. Od početka je negirao kaznena djela koja su mu se stavljala na teret i tvrdio da su svjedoci lažno iskazivali.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI