Kako se zapošljava u državi: Doktorat ni braniteljski status nisu bitni, glavno da si član HDZ-a ili HNS-a

Na čelo Nacionalnog parka Krka imenovana je Nella Slavica koja je istodobno bila članica HDZ-a i HNS-a, iako je nižeg akademskog ranga od protukandidatkinje, doktorice znanosti Ljiljane Zmijanović koja, osim toga, ima i 482 dana borbenog staža,piše Večernji list.

Ova Vlada imenuje ljude po kriteriju stručnosti, a ne stranačke pripadnosti, izjavio je neki dan politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević komentirajući izbor nove ravnateljice Nacionalnog parka Krka. Kao što je poznato, na tu je dužnost imenovana Nella Slavica, u javnosti prokazana i kao vlasnica dviju stranačkih iskaznica, HDZ-a i HNS-a, podsjeća Večernji list.

Prenose i izjavu ministra zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, čijom je odlukom Slavica i dobila posao, da ona “nije na čelo NP-a Krka došla zbog jedne ili dvije iskaznice… već zbog svojih referenci i programa te konačnog dojma koji je ostavila na razgovoru za tu poziciju”.

“No, slučaj dr. sc. Ljiljane Zmijanović pokazuje upravo suprotno od onoga što tvrde ministri u Plenkovićevoj Vladi”.

Riječ je o 48-godišnioi Šibenčanki, jedinoj doktorici znanosti među šestero kandidata na natječaju, negdašnjoj djelatnici upravo NP-a Krka koja je u toj javnoj ustanovi provela 12 godina na rukovodećim poslovima iz područja ekonomije i upravljanja.



Za svoj rad u NP-u Krka dobila je niz nacionalnih i međunarodnih priznanja, među njima i nagradu Europske federacije turističkih novinara, povelju FEST-a “Zasluge za razvoj turizma” i brončanu medalju za “Zlatni cvijet Europe”. Kao voditeljica službe za prezentaciju upravo ona bila je zadužena i za organizaciju dolaska i pratnju VIP posjetitelja pri obilasku Nacionalnog parka pa je s ljepotama Krke osobno upoznala Billa Gatesa, članove obitelji Kneževine Monako, kralja i kraljicu Belgije te brojne državnike, piše Večernji list.

Dodaju da je iz NP-a Krka otišla nakon što joj je ponuđeno degradirajuće radno mjesto pa je danas nezaposlena.

Ističući da je riječ i o braniteljici s 482 dana borbenog sektora Večernji podsjeća da javne ustanove ratnim dragovoljnicma poput Ljiljane Zmijanović prema zakonu trebaju dati prednost pri zapošljavanju, ako već zanemaruju viši akademski stupanj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI