Kako nas kradu potreban nam je LEX MIROVINSKI FOND

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ovdje je riječ o samo jednoj Agrokorovoj perjanici u koju su mirovinski fondovi ulagali a gubici su skoro 100 milijuna eura

Hrvatski mirovinski TITANIC naletio je na LEDO santu što je u svekolikoj javnosti ostalo nezabilježeno. A riječ je o velikom problemu koji će se Lijepoj našoj državi ponovo “obiti o glavu”. Naravno tu mislimo samo na obične građane, ovi vladajući i oporbeni su se već davno osigurali pa njima financijski potresi u državi malo znače.

Naime, Mirovinski fondovi Splitska banka d.d./AZ OMF jučer je na svom mudrom ulaganju na dionice Leda, a kojih ima 12,32% odnosno 38675 dionica, izgubio preko 402 milijuna kuna NAŠIH mirovina,tu se odnosi samo na pad vrijednosti samo u ovoj godini,a gubici su i veći jer su to ulaganja od ranije.

ADDIKO BANK D.D./RAIFFEISEN OMF uložio je novac od NAŠIH mirovina u kupnju 6,01 % Leda odnosno za naše stare dane kupio je 18867 dionica Leda te je u ovoj godini izgubio 196.216.800 kuna .

ADDIKO BANK D.D. /PBZ CO OMF je za svoje umirovljenike osigurao samo u ovoj godini 126.672.998 kn gubitka na dionicama LEDA, kupnjom 3,88% dionica to jest 12180 dionica.

Samo na dionicama Leda ova tri fonda u ovoj godini izgubili su 725 milijuna kuna samo u prvom danu trgovanja dionicama.



Ovdje je riječ o samo jednoj Agrokorovoj perjanici u koju su mirovinski fondovi ulagali a gubici su skoro 100 milijuna eura,a šta je sa drugim kompanijama, zašto opet institucije šute, jesu li mirovinski fondovi rupa bez dna u koju se gube naše odvajanje za mirovine?

Očekujemo mudre riječi ministra financija Marića, u stilu “sve je pod kontrolom” ili staloženog premijera Plenkovića koji će najvjerojatnije ponoviti svoju mantru: “Glavno da imamo stabilnu većinu”.

Inače sve gore navedeno čitatelji mogu provjeriti na zse.hr

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Facebook Comments

Loading...
DIJELI