KAKO JOJ SE OMAKLO! Dalija Orešković upravo je priznala tko se krije iza njezine stranke

screenshot

Vrlo rječit obračun kandidata za europske izbore odvio se u organizaciji Večernjeg lista, u kojem je zanimljive izjave imala šefica START-a Dalija Orešković, koja je ušla u verbalni okršaj sa SDP-ovcem Gordanom Marasom, koji joj je rekao kako je njezina stranka rezervni SDP te se zapitao zašto bi građani glasali za njih kada mogu za SDP.

“U mojoj stranci zasad nije nijedan SDP-ovac, to su bivši”, objasnila je bivša šefica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, dodajući da START nije ni SDP, ni rezerva te da su u njezinoj stranci neovisni ljudi. Ima, kako naglašava, bivših članova ORaH-a, MOST-a pa i SDP-a, a još je više SDP-ovaca na terenu koji nisu sigurni u stanje u stranci. Tim je repliciranjem potvrdila ono o čemu se već dugo spekulira u javnom prostoru – njezina stranka doista se dijelom pretvorila u utočište nezadovoljnika s ljevice, a na popisu kandidata za europske izbore našla su se, kao što je poznato, i dva bivša SDP-ovca – Tomislav Žagar i Bojan Glavašević, za koje se i prije pojave Dalije Orešković govorilo kao o kadrovima koji uživaju simpatije bivšeg premijera. Milanovića. Nije nepoznanica da su i Žagar, i Glavašević SDP napustili kada je Zoran Milanović posrnuo, a da Milanović ima prste u toj stranci, dalo se naslutiti i iz Glavaševićeve poruke da će START biti stranka sa socijaldemokratskim načelima. Tako se nagađalo da bi glas za tu stranku mogao biti glas za SDP, ali onaj Milanovićev.

Uz tu dvojicu, na listi za svibanjske izbore nalaze se uglavnom politički anonimusi, a lista u cijelosti izgleda ovako:  Dalija Orešković, Bojan Glavašević, Nicole Kwiatkowski, Duje Prkut, Branka Lukačević-Gregić, Tomislav Žagar, Marina Pavković, Pero Mrnarević, Lejla Šehić-Relić, Tonči Talaja, Igor Vlajnić i Nebojša Biškup. Zanimljivo, Dalija Orešković, koja se nalazi na listi, novinarima nije otkrila hoće li osobno u Europski parlament, pa se nagađa da bi onamo umjesto nje, osvoje li mandat, mogao otići upravo Glavašević, dok su ovoj novoj političarki prema vlastitom priznanju glavni cilj parlamentarni izbori.

Ipak, dobro upućeni u zakulisna zbivanja na političkoj sceni, nude potpuno drugačiji scenarij. Naime, europski izbori za START su tek pilot-projek, a prođe li ta stranka solidno među biračima i osvoji mandat, Dalija Orešković vrlo vjerojatno će se upusititi u predsjedničku utrku. Iako je na početku svoje političke karijere tu opciju odbacivala, najžešće je kritike iznosila upravo na račun aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, pa se već tada dalo naslutiti koje su njezine stvarne ambicije.

Navodno je i svi koji čine njezin tim nagovaraju da se kandidira za predsjednicu, a vjetar u leđa daju joj i istraživanja agencija koje procjenjuju politički rejting.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI