KAKAV BEZOBRAZLUK! Dok cijela Hrvatska spaja kraj s krajem, ovaj se saborski zastupnik razbacuje kao da ne postoji sutra

facebook

Ante Bačić zvani “Baćo” koji slovi za najrastrošnijeg saborskog zastupnika iz redova HDZ-a te općenito za drugog najrastrošnijeg saborskog zastupnika troši novce na samopromociju i to plaćanjem oglasa na društvenim mrežama, a sve kako bi se svidio što većem broju ljudi te tako skupio što veći broj lajkova, piše Slobodna Dalmacija.

Već nekoliko dana korisnicima Facebooka prikazuje se oglas sa slikom mladog rastrošnog zastupnika koji je uz visoku plaću u samo šest mjeseci poreznim obveznicima nabio i troškove od gotovo 90 tisuća kuna. No, to mu nije prva FB stranica, prethodnu koju je koristio u izbornoj kampanji, je izbrisao upravo zbog svog nadimka jer zvuči neozbiljno.

To se nije pokazalo kao pametan potez jer je ispalo da ga na novoj stranici ne prate niti oni koji su glasovali za njega, pa je zato odlučio novce poreznih obveznika uložiti u samopromociju i dignuti si svoj društveni rejting.

Prije nego što je Bačić postao saborski zastupnik radio je kao projektni analitičar u Studentskom centru Split pri Sveučilištu u Splitu. Na tom radnom mjestu je zaposlen nakon što je 2014. godine izabran rektor Šimun Anđelinović u čijem je izboru, kao član Senata Sveučilišta, i sam sudjelovao. Anđelinović je tako postao rektor, a Bačić je zaposlen u sastavnici Sveučilišta. Do tada njegovo radno mjesto u Studentskom centru nije postojalo. Unatoč svemu, Baćo je više puta isticao da je u SC-u zaposlen na temelju svojih kompetencija, a ne zbog poznanstava, veza, dogovora, kupovine glasova ili nečeg možda trećeg.

U intervjuu koji je dao za Slobodnu Dalmaciju u travnju 2015. godine Bačić je tvrdio da je u stranku ušao isključivo iz pobude da pridonese kvalitetnijem razvitku društva. Hvalio se da je od malih nogu društveno angažiran, no nije objasnio kako je njegov angažman ikome pomogao. Tada je izjavio da su prošla vremena isključivog izjednačavanja politike i vlasti i da je vrijeme za novu percepciju.



Dvije godine nakon što je izjavio da politika treba biti isključivo služenje narodu Bačić ulazi u Sabor sa samo 1235 glasova. Mandat mu je započeo 19. lipnja 2017. kao zamjeniku Damira Krstičevića. To mu je uspjelo jer su mu se “posložile nemoguće karte”. Mato Franković postao je gradonačelnik Dubrovnika, Andro Krstulović Opara gradonačelnik Splita, a Blaženko Boban splitsko-dalmatinski župan. Prethodno su za ministre imenovani Kujundžić, Krstičević i Kuščević. Marija Vučković imenovana je za državnu tajnicu. Svi oni bili su na listi HDZ-a u 10. izbornoj jedinici.

I tako se otvorilo mjesto i za popularno zvanog Baću koji je nakon nepunih mjesec dana dužnosti dobio pravo na dvomjesečni godišnji odmor. Sad je također na odmoru za koji nije odabrao Hrvatsku već Grčku. Putovao je avionom. Je li i za ovo putovanje otvorio putni nalog još nije poznato. No, zna se da voli skupe automobile i općenito život na ”visokoj nozi”, no ne na svoj račun, već na račun ispaćenih građana.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI