Josipović ‘popljuvao’ predsjednicu zbog ‘guranja Trumpu’ i otkrio ide li u utrku za predsjednika

Marko Lukunic/PIXSELL

'Glavna prednost predsjednice je snažna stranačka podrška. To je nešto što nije lako nadoknadivo. HDZ, bez obzira što mi njihova politika nije draga, je najbolje organizirana stranka' ,otkrio je Josipović

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović gostovao je u četvrtak na N1 televiziji gdje je, između ostaloga,  komentirao rad predsjednice, ali i političku situaciju u državi.

“Razočaran sam kad je riječ o inicijativama, vidite da se o domaćoj politici praktički ne izjašnjava ni o čemu, a u vanjskim inicijativama je sve zasijenjeno nekim šaljivim nastupima, guranjima…”. kazao je Josipović i dodao da je “guranje Trumpu  ponižavajuće. Predsjednica griješi i ne čini najbolje za Hrvatsku.”

Osvrnuo se i na prijedlog Miranda Mrsića da Zoran Milanović mora biti predsjednički kandidat SDP-a jer samo on može pobijediti Kolindu Grabar Kitarović i kazao da smatra kako ni Milanović ni Karamarko nemaju izglede.

“Za dobiti predsjedničke izbore morate mobilizirati puno vipše biračkog tijela nego simpatizeri stranke iz koej dolazite. Oni su u pravilu dijelili ljude i izazvili konflikte i sukobe. Nema nijedan od njih izglede”, istaknio je.

Na pitanje planira li se on ponovno  kandidirati, Josipović je kratko izjavio”O tom potom. Vidjet ćemo.”



“Glavna prednost predsjednice je snažna stranačka podrška. To je nešto što nije lako nadoknadivo. HDZ, bez obzira što mi njihova politika nije draga, je najbolje organizirana stranka. Tu ima prednost koju nije lako nadoknaditi, ali nisam siguran da joj mandat koji je dosad odradila ide u prilog”, zakljuučio je Josipović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI