Jokić kritizirao političare: ‘Ovo je zemlja u kojoj ukradeš novac, oštetiš državu, odeš u zatvor i vratiš se sretan’

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Obrušio se na zastarjeli program obrazovanja, te istaknuo da se nastava informatike u gimnazijama još uvijek provodi prema programu iz 1993. godine.

Jedna je od glavnih tema ovogodišnje tehnološke konferencije Bug Future Show koja se održava u Zagrebu je napredak u obrazovanju i primjena tehnologije u obrazovanju .

Konferenciju je predavanjem otvorio Boris Jokić, bivši voditelj kurikularne reforme koji je u svome govoru  kritizirao političare svih stranaka, ali i pozivao sve slojeve društva da zamišljaju bolju Hrvatsku i da svi trebaju djelovati u tom smjeru.

“U svakoj zemlji vlada politika, ali problem Hrvatske je što kod nas vlada loša politika. Ovo je zemlja u kojoj izgubiš izbore i onda se ne pojavljuješ na radnom mjestu u saboru dva mjeseca, a za izgovor kažeš da se odmaraš” kritizirao je Jokić  Zorana Milanovića iako ga nije spominjao imenom. Kritizirao je i sve političare, uključujući i Most, kao i sve hrvatske vlade zbog toga što se više ne fokusiraju na reformu obrazovanja.

“Ili odeš kod javnog bilježnika i kažeš jedno, a radiš drugo. Ovo je zemlja u kojoj ukradeš novac, oštetiš državu, odeš u zatvor, ali se iz zatvora vratiš mršav i sretan. Obrazovanje je u Hrvatskoj uvijek zadnja rupa na svirali, ovdje se ministar obrazovanja bira dan prije predstavljanja Vlade”,  kritizirao je Jokić.

Obrušio se na zastarjeli program obrazovanja, te istaknuo da se nastava informatike u gimnazijama još uvijek provodi prema programu iz 1993. godine.te pozvao na akciju sve strukture društva i vjernike i ateiste i agnostike, gamere, influencere pa i fejkere:



“Napravimo od ove republike prošlosti republiku budućnosti. Izgradimo bolju Hrvatsku”, zaključio je Jokić, prenosi Večernji list. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI