Jesu li se Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović prodali ‘desnom krilu’ UDBA-e?

Patrik Macek/PIXSELL

I Esih i Hasanbegović podržali su Marića i time zaštitili Agrokor i Todorića

Jučerašnje glasanja o povjerenju aktualnom ministru financija Zdravku Mariću u Saboru otkrilo je i neke nevjerojatne dvoličnosti, posebice kada govorimo o članovima istaknute desnice – Zlatku Hasanbegoviću i Bruni Esih. Dvojac je, usprkos činjenici da se bori za lustraciju i razračunavanje s prošlošću, odlučio spasiti Plenkovićevu Vladu, koju od prvoga dana vodi Šeks, Todorić i Božinović. Za neupućene, riječ je o starim jugoslavenskim kadrovima iz bivše države, a koliko drže sustav u svojim rukama i danas, 27 godina nakon neovisnosti Hrvatske, pokazali su i jučerašnjim glasanjem.

I Esih i Hasanbegović podržali su Marića i time zaštitili Agrokor i Todorića, a sve zbog unosnih sinekura u Saboru i plaća od 20 tisuća kuna. Takva desnica koja podržava HDZ, odnosno “desno krilo UDBE”, kako ga od milja zove general Željko Glasnović, je i dovela ovakve likove na hrvatsku političku scenu.

Sama Esihica zgrožena je napadima građana koji su se obrušili na njezinu službenu Facebook stranicu. Ne razumije, tvrdi, što je sporno u njezinom dizanju ruke protiv opoziva ministra Marića. Ipak je ona u Sabor ušla na listi HDZ-a, i zahvaljujući udbaškom HDZ-u kupi političke bodove u Zagrebu. To ne znači da će kadrovima poput Šeksa okrenuti leđa ili glasati za interese hrvatskoga naroda, što otkrivanje razmjera korupcije u hrvatskom društvu i Agrokoru uistinu i jest. Ne, Esih će radije zadržati saborsku fotelju i četverogodišnji mandat, a nije loše ni primati 20 tisuća kuna mjesečno plaće za statiranje na Markovom trgu. Do jučer u Saboru nije niti jednom otvorila usta, a karijeru gradi na političkoj prevrtljivosti koja je poznata njezinom prijatelju Zlatku Hasanbegoviću.
Brojni desno orjentirani birači razočarani su jučerašnjom odlukom dosadašnje heroine Brune Esih. Očito o narodu ne brine niti je zanima s kime će sada Plenković formirati novu Vladu – sasvim je izvjesno da će se među odabranima naći i “navodno” mrski joj Pupavac. Zapravo je svojim glasom dala zeleno svjetlo sastavljanju nove većine na čelu s HNS-om, IDS-om i Srpskim narodnim vijećem.

Glasači su to, za očekivati je, prepoznali. Prozirna medijska strategija koju su joj do sada gradili Stipe Mesić i obavještajno podzemlje, pala je u vodu tik prije lokalnih izbora za Zagreb. Teško će biti očekivati kako će se Esih oporaviti od ovog debakla. Poslušnost HDZ-u i Šeks pokazala je i početkom tjedna, kada im je potvrdila da će glasati onako kako oni zahtjevaju.
Svoju lojalnost HDZ-u potvrdila je i jučer. Ipak su stranačke boje presudile u korist hrvatskih interesa i glasova birača.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI