Jesu li danas u Osijeku pokrenuli novi val hrvatske desnice?

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U Osijeku je predstavljen Projekt “DESNO”, koji okuplja članove stranke Demokratskoga saveza nacionalne obnove (DESNO) i Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS).

“Svjesni smo trenutka u kojemu se Hrvatska nalazi i odlučili smo započeti proces osnivanja Saveza nacionalne obnove pod platformom ‘DESNO’ kako bismo reagirali na ono što nam se događa. Jedan od razloga je i ratifikacija Istanbulske konvencije, ali to nije jedini razlog“, rekao je  predsjednik stranke DESNO Anto Đapić.

Dodao je kako žele stvoriti snažan blok, otvoren za razgovore sa svim domoljubnim snagama kako bi što snažniji izišli na buduće izbore.

“Tražimo promjenu izbornoga sustava koji sada omogućuje predstavnicima, primjerice, srpske nacionalne manjine da svojim ‘lex specialisom’ odlučuju o vitalnim pitanjima, a za to nemaju legitimitet “, istaknuo je Đapić. Pozvao je sve desne opcije da im se pridruže u stvaranju nove političke snage koja će se suprotstaviti HDZ-u i SDP-u.

“HDZ je promijenio političku agendu, on više nije desnica, prešli su na područje ljevice i nema bitne razlike između njih i SDP-a”, ustvrdio je Đapić.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI