Jedan od otmičara sina generala Zagorca pritvoren zbog utjecaja na svjedoke radi 4 milijunske prijevare

Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Matekovića, koji je zbog otmice u zatvoru proveo osam godina, istražni sudac jučer je pritvorio zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke

Danas ideš u policiju na prepoznavanje. Znamo da si rekao policiji da možeš da prepoznaš čoveka, ali razmisli, prošlo je mnogo vremena i ne verujem da možeš da budeš siguran 100%, Oni ne mogu da te zaštite od problema u životu. Zato ne prepoznaj nikoga.” Sadržaj je ovo jedne od poruka koje su početkom lipnja ove godine sa srbijanskoga broja mobitela upućene svjedocima spektakularne milijunske prevare na dan kada su u Heinzelovoj trebali doći na prepoznavanje mogućega sumnjivca za prevaru. Zbog optužbi da je on ove poruke uputio svjedocima, jučer je u Remetincu zbog sprečavanja dokazivanja završio Ivan Ico Mateković, poznat kao jedan od otmičara sina generala Vladimira Zagorca 2004. godine, piše Jutarnji list.

Matekovića, koji je zbog otmice u zatvoru proveo osam godina, istražni sudac jučer je pritvorio zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Njegova odvjetnica Ljiljana Planinić rekla je da će se žaliti na pritvaranje. Kako se neslužbeno doznaje, prepoznavanje koje je Mateković navodno pokušao omesti odnosi se na slučaj iz prošle godine, kada je iz poslovnice jedne banke na području Črnomerca na prevaru odneseno oko 4 milijuna kuna.

Prevara o kojoj javnost uopće nije bila obaviještena napravljena je tako da se počinitelj maskirao u kurira jedne sportske kladionice te je s krivotvorenom dokumentacijom ušao maskiran u banku, a nakon što su ga telefonski najavili tobože iz kladionice da dolazi preuzeti novac. Prevarant se zatim odšetao s oko 4 milijuna kuna, a policija je nedavno jednu osobu neslužbeno osumnjičila da je počinitelj prevare.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI