Jedan detalj otkriva pozadinu! Pupovac ovo neće oprostiti Plenkoviću! Zašto šef SDSS-a prijeti premijeru?

screenshot

Sastanak stranaka vladajuće koalicije, ne bi bio ništa neobično da se na njemu po prvi puta nije pojavio sve nervozniji predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, iz čijih se redova unazad nekoliko dana prijeti izlaskom iz koalicije. Pupovac na sastanak u Banske dvore, gdje se među ostalim ćaskalo u Uljaniku nije doša, ali je zato pronašao vremena za druženje s HNS-ovim predsjednikom Ivanom Vrdoljakom te predsjednikom Kluba zastupnika HNS-a Miloradom Batinićem.

Uz to, druženju su prisustvovali i manjinski zastupnici Furio Radin te Veljko Kajtazi. Izgledno je dakle, da problem s vladajućima postoji te da Pupovac okuplja partnere s kojima će jasno dati do znanja premijeru Plenkoviću da unatoč matematici koja mu kada je o broju ruku riječ ide u prilog, i ako SDSS-ovci napuste koaliciju, ima ljude na koje može računati i koji bi mogli ugroziti stabilnost vlade.

No, pravo je pitanje što to točno Pupovca muči pa tako burno reagira, jer problemi o kojima lamentira prozivajući sustav, vladu i društvo u konačnici nisu od jučer, a gdje je Pupovac tu su i novci pa se tako iz izvora bliskih HDZ-u može čuti kako je šef SDSS-a upravo stoga nervozan pa i ljutit, naime, srpski su zastupnici zbog sredstava koja su bila namijenjena za elektrifikaciju sela u kojima obitava većinsko srpsko stanovništvo, jer iznos od 35 tisuća kuna koji je bio namijenjen za tu svrhu, sada je navodno prepolovljen, a drugi dio pripasti bi trebao drugim manjincima, što Pupovac ne misli oprostiti Plenkoviću te preko toga nema namjeru olako prijeći.

Problem pak po Plenkovića leži u tome što je Pupovac kolege s kojima se sastao uspio pridobiti te će i oni zajedno s njime pred Plenkovića staviti neugodan zahtjev, ili da se sredstva povrate, ili svi skupa napuštaju koaliciju. Hoće li se u konačnici svi navedeni faktori uspjeti usuglasiti, ostaje za vidjeti, no činjenica jest da je Pupovac opet uspio preveslati Plenkovića te vodu okrenuti na svoj mlin, baš onda kada se činilo da ga premijer ima u šaci.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI