Je li Putin ‘otpilio’ Dodika? Ruski predsjednik potvrdio potporu teritorijalnom integritetu BiH, ali i pravima entiteta

screenshot

Dodik je uz to nahvalio Rusiju i njenog predsjednika jer "nisu pokleknuli pod sankcijama"

Ruski predsjednik Vladimir Putin potvrdio je potporu svoje zemlje teritorijalnom integritetu BiH, uključujući potrebu poštivanja statusa koji imaju njena dva entiteta, izjavio je u petak predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon što se s Putinom ranije tijekom dana sastao u Sankt Peterburgu.

Putin se s Dodikom sastao na marginama sanktpeterburškog gospodarskog foruma a nakon toga za entitetske elektroničke medije kazao je kako su razgovarali o političkom stanju u BiH te mogućnostima gospodarske suradnje RS i Rusije.

Putin je potvrdio potporu BiH i njenom teritorijalnom integritetu ali isto tako ništa manje i potporu suverenim pravima koja Republika Srpska i entiteti imaju i to je poznata politika Ruske Federacije i njenog predsjednika”, izjavio je Dodik.

Kazao je i kako je Putinu prenio informacije o rastućem američkom utjecaju u BiH čiji je cilj, kako tvrdi, slabljenje RS. Kao dio tih napora Dodik vidi i financijsku potporu koju vlada SAD-a osigurava za djelovanje neovisnih medija u BiH i drži kako je to zapravo dio šireg plana suzbijanja ruskog utjecaja u regiji.

Dodik je uz to nahvalio Rusiju i njenog predsjednika jer “nisu pokleknuli pod sankcijama”.



To govori da je sposobnost vodstva s predsjednikom Putinom na čelu impozantna i da u tom pogledu Ruska Federacija može čekati samo bolje dane”, ocijenio je Dodik. Dodao je i da je ruskog predsjednika pozvao u posjet Banjoj Luci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI