Je li ovo razlog ‘uzleta’ Dalije Orešković? Evo što misli politički analitičar Rimac

screenshot

Politički analitičar Ivan Rimac tvrdi da Orešković ima kredibilitet na osnovi svog imena i iz kriznih situacija u prethodnim događajima.

Porast popularnosti kakav je doživjela najmlađa politička stranka Start ne pamti se na hrvatskoj političkoj sceni. Iako je, praktički, tek održala osnivačku skupštinu, prema zadnjem mjerenju Cro Demoskopu, stranka koju vodi bivša šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković uživa nezanemarivu potporu 4,6 posto birača, među kojima je najviše mlađih u dobi od 18 do 39 godina i visokoobrazovanih.

Politički analitičar Ivan Rimac tvrdi da Orešković ima kredibilitet na osnovi svog imena i iz kriznih situacija u prethodnim događajima. Građanima je, dodaje, dosta kako državu vode HDZ, SDP i komedije Živog zida. Normalna je reakcija, dodaje, da neka alternativna snaga raste.

Drži i da će Orešković još neko vrijeme funkcionirati sama kako bi pokazala biračima što je to njezina stranka i za to vrijeme profilirati svoj program, a onda se negdje i uklopiti. Mogla bi, kaže, i u Amsterdamsku koaliciju.

“U ovom trenutku, ovo što radi jedini je način kako može ući na političku scenu. Tek kad se jasno isprofilira, može govoriti o postizbornim koalicijama”, kaže Rimac za Večernji list.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI