Je li nestali Ante Zovko ubijen? Policija sumnja, svjedok svako malo mijenja iskaz

Facebook

Njegova supruga i sin i dalje mole sve koji imaju bilo kakvu suvislu informaciju da se jave policiji

Već 14 dana prošlo je od kad je u Makarskoj zadnji put viđen 46-godišnji Ante Zovko iz Lokvičića s prebivalištem u Splitu, a obitelj još uvijek nema nikakvo saznanje gdje bi mogao biti i što se uistinu s njim dogodilo, piše Slobodna Dalmacija.

Neslužbeno, policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu provodi opsežno kriminalističko istraživanje jer se sumnja da je Zovko ubijen.

Tijekom utorka pretražene su stambene i poslovne prostorije osobe koja ga je zadnja vidjela, a radi se o vlasniku tvrtke za prodaju automobila u Makarskoj.

>>> Nestao Splićanin Ante Zovko! Jeste li ga vidjeli?

 Automobil koji koristi policija je izuzela i poslala u Centar za krim-vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu kako bi ga forenzičari detaljno pregledali i utvrdili ima li bilo kakvih tragova, barutnih čestica, kose, krvi, vlakana i sličnog koji bi ukazali na to da je nestali na bilo koji način ozlijeđen u vozilu. Također, izuzeta je i poslana na vještačenje i odjeća i još neki predmeti muškarca iz Makarske. Rezultati vještačenja tek trebaju doći.



Sumnjiva osoba

Jedan od razloga zbog kojeg je vlasnik tvrtke za prodaju automobila očito na vrhu popisa sumnjivih osoba jest i to što je nestalom Zovku, koji se bavio preprodajom automobila visoke klase, dugovao određeni iznos novca, a navodno se radi o svoti od nekoliko tisuća eura.

No, nije Zovko jedini kome je dugovao novac. Ipak, upućeni u ovu priču misle da on jednostavno nije kapacitet da bi sam radi duga naudio Zovku koji ga je dugo poznavao već da ga je nekome “namjestio”.

Vlasnik je navodno policiji ispričao da je tog dana bio sa Zovkom, da su išli na piće i potom na ručak i da ga je poslije ostavio na ulazu u malu uličicu preko puta jedne pekare, te je ovaj onda ušao u automobil marke mercedes, E klasa, srebrne ili sive boje, koji je tu u blizini bio parkiran.

On je prvo rekao da je auto bio splitskih ili imotskih oznaka, no neki očevici su naknadno kazali da su bile zagrebačke oznake i da je Zovko navodno razgovarao s muškom osobom iz tog vozila.

Tijekom kriminalističke obrade, vlasnik tvrtke je nekoliko puta mijenjao iskaz, a to je na društvenim mrežama potvrdila i objava jednog člana obitelji nestalog Zovka u kojoj piše, citiramo: “najvažnije da se vrati svojoj kući. I da, odgovorit ću vam i na drugo pitanje, baš čovjek koji ga je zadnji vidio lagao je ne jednom nego više puta”. Kako doznajemo, policija ga je htjela podvrgnuti poligrafskom ispitivanju, no on je to odbio.

Policija je također pregledala sve dostupne snimke videonadzora po Makarskoj i na jednoj se navodno vidi mercedes kakav je opisan, no zasad je to samo na razini indicije. Još uvijek nema čvrste poveznice niti dokaza da je Zovko uistinu bio u tom automobilu.

Obitelj je dan nakon nestanka dobila i informaciju da je netko vidio mercedes koji odgovara opisu, a u kojem su bile navodno dvije osobe i nestali Zovko na suvozačevu mjestu, kako vozi prema jednom restoranu na Biokovu, pa su angažirali prijatelje i rodbinu da pretraže to područje. No, nisu pronašli ništa što bi ukazalo da je Ante tu bio iako se doznalo da vlasnik tvrtke za prodaju vozila koji ga je zadnji vidio u blizini ima nekakvu potleušicu.

Posljednji signal mobitela

Podsjetimo, Zovko je zadnji put viđen 26. svibnja oko 15 sati u Makarskoj. Došao je to jutro u bijelom vozilu VW Up čiji je vlasnik upravo čovjek s kojim je cijelog dana bio. U trenutku nestanka bio je odjeven u majicu kratkih rukava i plave traperice. Po opisu objavljenom na MUP-ovoj stranici Nestali.hr visok je oko 180 centimetara, srednje građe i kestenjaste ravne kose.

Obitelj je zadnji kontakt s njim imala oko 15 sati kad je nazvao brata i govorio mu o nekom “golfu 4” za kojeg razmišlja hoće li ga kupiti. Navodno se trebao vratiti po taj auto u krug tvrtke u Makarskoj.

Bazna stanica telekomunikacijskog operatera zadnji je signal njegova mobitela zabilježila u krugu oko Konzuma u Makarskoj.

Nestali Zovko, za kojim intenzivno tragaju obitelj, prijatelji, ali i policija, nije, doznajemo, imao nikakve poroke – nije pio, kockao, pušio, bio je uredan obiteljski čovjek.

Uvijek se, kad bi mu u vezi posla nešto iskrslo, javljao supruzi i sinu da neće doći na vrijeme kući i nikad se nije dogodilo suprotno. Do tog kobnog svibanjskog petka.

Njegova supruga i sin i dalje mole sve koji imaju bilo kakvu suvislu informaciju da se jave policiji, no također mole i da im se ne javljaju ljudi koji imaju bujnu maštu i koji svojim nebuloznim dojavama uzimaju dragocjeno vrijeme i umanjuju trud koji se ulaže u Antin pronalazak, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI