Je li Brkić zatajio luksuzne dvore u rodnoj Hercegovini? Imamo popis imovine

screenshot

Kada je kao dječak s roditeljima preselio u Zagreb, Milijan Brkić s bratom Jozom bacio se u bijeg te vratio u svoj Klobuk, selo nedaleko od Ljubuškog u kojem je proveo djetinjstvo. Rodno selo, danas je na naslovnici portala, i to zbog priče koju je naš portal objavio prije više od godinu dana. U svojem Klobuku, Brkići su na noge digli luksuzno zdanje. Zlobnici sumnjaju kako je prste u gradnji kuće imao Milijan Brkić, dok on sam tvrdi kako je riječ o kući brata Joze. Brkić, prema pričama susjeda u svoje selo rijetko dolazi, a ovaj kraj ionako je pust i raseljen pa stoga kuću Brkićevih nije teško prepoznati jer luksuzom odudara od ostalih domaćinstava.

Potpredsjednik Sabora, bio je u svojem Klobuku prije dvije godine kada je kuća uređena, a znakovit je kako je riječ o imovini koju Brkić nije prijavio u imovjnsku karticu, no on sam u više je navrata negirao veze s tom luksuznom klobnučkom vilom, premda su susjedi tijekom gradnje ovoga zdanja ondje viđali upravo njega, a ne brata Jozu Brkića. Inače, riječ je o kući s velikom okućnicom, travnjakom i voćnjakom, te raskošnim vrtom. Uz kuću, Brkići posjeduju i ljetnu kuhinju, a veliko izdanje okružuju tradicionalni hercegovački kameni zidovi te kovana ograda. Vrt i voćnjak su uređeni prilično uredno i pažljivo, dok je ispred kuće popločeno.

Inače, Brkić je iz Klobuha otišao 70-tih godina, te se svojih hercegovačkih korijena nikada nije sramio, a ondje mu je donedavno živjela i majka. Iako se Brkića smatra predvodnikom radikalne struje, zli glasi povezuju ga i s Rusima, odnosno njihovim energetskim, a osobito plinskim biznisom. U tom kontekstu valja se podsjetiti priče kako je kao glavni tajnih stranke posudio preko četiri milijuna kuna od Prvog plinarskog društva kompanije s unosnim ugovorima na ruskom tržištu, o čemu HDZ-ovo rukovodstvo navodno nije ništa znalo. Ujedno, njegova supruga posjedovala je oko četiri tisuće dionica posrnule Karlovačke banke, koja ju je kreditirala sa 162 tisuće eura, a imala je i manji udio u tvrtki Opatovina, koju je spomenuta banka kreditirala sa 142 milijuna kuna. istrage po tome pitanju nisu okrznule Brkićeve već se sve to pripisalo rizičnom plasmanu banke.

Prema službenoj imovinskoj kartici Brkić kao potpredsjednik Sabora ima plaću veću od 22 tisuće kuna. vlasnik je stana od 143 kvadrata u zagrebačkom Vrapču vrijednoga 1,5 milijuna kuna. suvlasnik je 800 kvadrata oranice u Svetom Roku, a ujedno tu su i dionice Karlovačke banke te još 89 dionica tvrtke KRFC, nominalno vrijednih tek 890 kuna. Nije prijavio automobil, niti bilo kakve druge pokretnine.

U rubrici obveza stoji kredit od 200 tisuća eura podignut prije deset godina u Zagrebačkoj banci s ugovorenom kamatnom stopom od samo dva posto, za koji mu mjesečna rata iznosi 739 eura.Prethodne verzije imovinskih kartica sadržavale su poprilične nejasnoće jer se nije spominjao stan od 87 kvadrata u zagrebačkom Španskom, na kojemu je po Brkićevim riječima bila stavljena hipoteka kako bi mogao kupiti ovaj veći. Spominjao se kredit od čak 540 tisuća eura podignut 2007., koji je u samo četiri godine smanjen za 400 tisuća eura, dok je njegova supruga Karmen s godišnjom plaćom od 40 tisuća kuna tada navodno otplaćivala čak 71.500 kuna svakog mjeseca. I tada i danas u imovinskoj kartici navedena je privatna pozajmica stanovitog Ante Gašpara u iznosu od 571.350 kuna, koja još uvijek nije vraćena – niti je naveden rok do kada će se to učiniti.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI