Javnost raspalila po Daliji: Orešković naljutila naciju jednim komentarom o predsjednici

screenshot HRT, Al Jazeera

Gostujući u emisiji Nedjeljom u dva kod Aleksadra Stankovića, nekadašnja šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković najavila je ulazak u političke vode, a u spomenutoj emisiji među ostalim dotakla se i aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Upravo onaj dio u kojem Orešković progovara o predsjednici, u javnosti je podigao najviše bure, a obol cijeloj priči komentarom na popularnom Facebooku dao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel.

“Dakle … jedna s umjetnim trepavicama i potkapacitirana bila je ministrica integracija, vanjskih poslova, veleposlanica u SAD-u , pomoćnica glavnog tajnika NATO-a i izabrana predsjednica RH, a druga je odvjetnica koja je iz anonimnosti izašla dobivši preko utjecajnog svekra priliku po izboru Milanovića glumiti neovisnu moralnu sutkinju.

Spoznaju o vlastitom kapacitetu doživjet će na dan izbornih rezultata! Tada će bajka bolno završiti!”, napisao je Peternel na svom Facebooku referrirajući se na nulu, koju je Orešković dala predsjednici, ocjenjujući na upit novinara njezin rad.

“Ne znam je li to zbog umjetnih trepavica ili što, ali nešto joj magli pogled na stanje u državi”, dodala je i rekla da je Grabar-Kitarović potkapacitirana. Ove teme dotakla se i gošća Pressinga na N1 televiziji, a riječ je o modnoj dizajnerici Aleksandri Dojčinović. ”Nečije trepavice ne bi trebale biti tema”, stav je ove poznate dizajnerice koja je ujedno prokomentirala predsjedničin odjevni stil, budući da šefica države nerijetko nosi upravo njene odjevne kreacije.

“Kao i bilo koja druga poslovna žena, predsjednica se oblači s obzirom na prilike. Žena je stalno na putu, mora imati određene dužine haljine, ne smiju se gužvati. Pitam se koji je položaj žene u društvu ako se konstantno raspravlja o modnom izričaju”, rekla je Dojčinović te objasnila kako političari ne bi trebali izgledati.



“Nema mjesta velikim promjenama jer naša javnost to ne bi dobro prihvatila. Oni su toga svjesni i stavili su se u neke okvire. Nema puno prostora”, zaključila je dizajnerica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI