JAPAN: Zbog velikih poplava evakuirano 400.000 ljudi, deset osoba nestalo

screenshot

U dijelovima prefekture Fukuoka na jugozapadnom otoku Kyushu u srijedu je tijekom devet sati palo 774 mm kiše, što je 2,2 puta više od prosjeka padalina u srpnju.

Tijekom posljednja dva dana na jugozapadu Japana pala je rekordna količina kiše koja je uzrokovala velike poplave. Japanski dužnosnici objavili su da je nestalo najmanje deset osoba (među njima jedno dijete), 400.000 ljudi moralo je napustiti svoje domove.

Prefekture Fukuoka i Oita, uglavnom ruralna područja, bile su najgore pogođene kišom, koju je uzrokovalo područje niskog tlaka i topao te vlažan zrak na Tihom oceanu. Nacionalna televizija je objavila da je u dijelovima prefekture Fukuoka na jugozapadnom otoku Kyushu u srijedu je tijekom devet sati palo 774 mm kiše, što je 2,2 puta više od prosjeka padalina u srpnju.

U evakuaciju stanovništva te potragu za nestalima uključeno je oko 7.500 spasitelja, a angažirano je i četrdeset helikoptera.

Lokalni dužnosnik izjavio je kako je mnogo je izvještaja o osobama za koje se ne može potvrditi da su na sigurnom te dodao kako će službe na područjima pogođenim katastrofom učiniti sve kako bi spasili živote i utvrdili opseg štete.

Evakuirani stanovnici noć su proveli u školama i vladinim zgradama na uzvisinama zbog opasnosti od klizišta i poplavljenih cesta.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI