Japan se priprema za rakete iz Sjeverne Koreje, proturaketni sustav je spreman

Japanska vlada rekla je ranije kako namjerava srušiti sjevernokorejske rakete koje bi eventualno zaprijetile japanskom teritoriju

Nakon najave sjevernokorejskog režima o mogućem lansiranju raketa na američki teritorij Guam Japan je u subotu stavio u pripravnost svoj proturaketni sustav Patriot.

Kako javlja japanska javna televizija NHK, u subotu je vojska počela raspoređivati američki proturaketni sustav Patriot Advanced Capability 3 (PAC-3) u Shimani, Hiroshimi i Kochiju, na zapadu zemlje. Naime, nakon objave Pjongjanga o raketiranju Guama, ovi japanski lokaliteti mogli bi se naći na putanji sjevernokorejskih raketa.

Televizijske snimke snimljene u subotu prikazuju vojna vozila koja pred zoru prevoze lansirne rampe i druge elemente proturaketnog suistava u vojnu bazu u Kochiju.

Japanska vlada rekla je ranije kako namjerava srušiti sjevernokorejske rakete koje bi eventualno zaprijetile japanskom teritoriju.

Agencija Kyodo, navodeći dužnosnike japanskog ministarstva obrane, objavila je da će se tijekom jutra završiti s raspoređivanjem proturaketnog sustava na zapadu Japana.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI