JAO ZAGREBU AKO JE NJIHOV! Kulturnjaci izlaze na lokalne izbore platformom ‘Zagreb je NAŠ’

Davor Visnjic/PIXSELL

Što ova osebujna ekipa ovoga puta ima u planu ubrzo ćemo vidjeti, kao i je li Zagreb doista - njihov

Inicijativa Kulturnjaci okupila se oko nove političke platforme u Zagrebu pod nazivom “Zagreb je NAŠ!”. Javno predstavljanje najavljeno je za utorak u 10 sati ispred zgrade gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1, a na predstavljanju sudjeluju politički ekolog Tomislav Tomašević, politologinja i sveučilišna profesorica Danijela Dolenec, stručnjakinja za kulturnu i obrazovnu politiku Naima Balić, društveni poduzetnik i sociolog Dražen Šimleša, voditeljica kvartovske inicijative u Travnom Svjetlana Lugar, aktivist za javna dobra Teodor Celakoski, kineziologinja i društvena poduzetnica Iva Ivšić, kemičar i znanstveni suradnik Nikola Biliškov te glumica  Urša Neda Raukar.

Upravo je Raukar bila jedna od perjanica Kulturnjaka 2016. koji su se glasno uzdigli protiv “ustašizacije hrvatskoga društva”, kako su nazvali vrijeme kada je u siječnju protekle godine Zlatko Hasanbegović izabran za ministra kulture. Taj ih je događaj posebno pogodio te su koristili svaku prigodu za degradiranje tadašnjeg ministra kulture.

>>> Kulturnjaci predvođeni Uršom Raukar opet traže Hasanbegovićevu smjenu blateći ga u inozemstvu!

Kulturnjaci se ovoga puta bacaju u osvajanje Zagreba, a pridružio im se i redatelj Dario Juričan, kritičarka Mima Simić, sociolog i istraživač Paul Stubbs, odgajateljica u vrtiću i sindikalistkinja Iskra Mandarić, kazališni redatelj i DJ Mario Kovač, aktivistica za radnička prava Jelena Miloš, sveučilišni profesor Mislav Žitko i dramaturg Goran Sergej Pristaš.

Nakon akcije medijima će se obratiti Tomislav Tomašević, Danijela Dolenec, Dražen Šimleša i Naima Balić.



Što ova osebujna ekipa ovoga puta ima u planu ubrzo ćemo vidjeti, kao i je li Zagreb doista – njihov.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI