Jajima na središnjicu HDZ-a: ‘Ovo je za Ovršene, za one koji su se iselili, za Mattea Ružića, za Franu Lučića…’

Središnjicu HDZ-a u četvrtak ujutro su trulim rajčiucama i jajima zasuli članovi stanke Slobodna Hrvatska zbog kako su priopćili ‘loše politike HDZ-a’.

Nakon svoje akcije, Danijel Galović, Kristijan Rogina i Ivan Pokupec privedeni su u policijsku postaju na saslušanje.

‘Došli smo ponovo pred središnjicu HDZ- kako bismo poslali vrlo jasnu poruku prije svega Kujundžiću da se neće sakriti iza drugih tema: Nećeš se uspjeti sakriti niti iza Uljanika, niti iza golišavih slika starleta. Sljedeća poruke je za Plenkovića, briselskog lutka koji ga pokušava spasiti. Dok se vi prepirete u vezi toga kako ćete podijeliti plijen i Ličko- senjsku županiju mi smo ovdje došli poslati poruku i jednima i drugima: Današnju akciju posvećujem Barbari Kecman 15-godišnjoj djevojčici iz Pule čija majka doslovno mora moliti za terapiju za Kronovu bolest svakih 8 dana. I još više ovu akciju posvećujem Frani Lučiću. Na današnji dan se dogodila kornatska tragedija. Frane je danas osoba s invaliditetom, osoba koja ne može zarađivati za svoj kruh, a država koja ga je nazivala herojem, mu je ispostavila račun od 250.000 kn za sudske troškove. Barbara, Frane, ovo je za vas!’, izjavio je Ivan Pokupec.

Danijel Galović je dodao da je ova akcija i za ‘Ovršni zakon, za sve ovršene, za sve blokirane kao i one koji su zbog toga morali otići iz svoje zemlje radi ovih ovdje’, s čime se složio i Rodina dodavši kako je ovo za ‘generaciju koju su uništili, za sve oni koji su se iselili i namjeravaju se iseliti’.

Danijel Galović je na kraju akcije dodao: ‘Ovo je primjer kako se trebamo odnositi prema ovim ljudima. Ovo nisu ljudi!’.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI