Iznenadit će vas što je presjednica rekla o Kuščeviću

Screenshot/Nova TV

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u subotu u Čavlima da legalnost poslova ministra uprave Lovre Kuščevića trebaju utvrditi nadležne institucije, te da svaka javna funkcija, a posebno kod političara nosi sa sobom i moralnu obvezu.

“Nitko ne može biti iznad zakona i iznad naroda. Osim pravnih aspekata moramo se voditi i moralnim načelima. Ostalo je na savjesti samog ministra i odluci predsjednika Vlade”, poručila je predsjednica, pozvavši institucije da utvrde istinitosti podataka na njegovoj imovinskoj kartici i legalnosti njegovih poslova.

Upitana očekuje li širu rekonstrukciju Vlade, navela je da će svakako morati doći do neke rekonstrukcije jer ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić odlazi na mjesto glavne tajnice Vijeća Europe. No, kad će se dogoditi rekonstrukcija i u kojoj mjeri može odgovoriti samo premijer, dodala je.

Novinari su je pitali i hoće li se kandidirati za novi predsjednički mandat, a odgovorila im je: “Sve u svoje vrijeme. Neću razočarati nikoga tko mi je dao potporu u hrvatskoj državi, posebno ne Hrvatsku demokratsku zajednicu i njene članove bez kojih nikada ne bih bila predsjednica.”

Istaknula je da se prije svega vodi ljubavlju prema domovini a da je njena odgovornost kao predsjednice voditi i dalje državu. “Ne možemo si dopustiti kampanju koja traje mjesecima i mjesecima. Dakle, neka se drugi kandidiraju i izlože svoje programe, a sve ostalo ćemo riješiti. Moram i dalje raditi, imamo previše problema ali i prilika kako poboljšati život u Hrvatskoj”, zaključila je.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI