Iz HAKOM-a odgovorili Butkoviću: ‘Poslujemo pozitivno i neprekidno smanjujemo svoje troškove’

Goran Jakus/PIXSELL

Iz HAKOM-a odgovaraju kako se u planu nabave za 2016. godinu pod rednim brojem 82. nalazi stavka 'pokloni s logom HAKOM-a',

Nakon što je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković predložio prijevremenu smjenu Dražena Lučića, ravnatelja HAKOM-a te njegova zamjenika Dražena Bolarića i člana vijeća Domagoja Jurjevića, iz HAKOM-a su se oglasili i odbacili navedene tvrdnje.

Iz HAKOM-a odgovaraju kako se u planu nabave za 2016. godinu pod rednim brojem 82. nalazi stavka ‘pokloni s logom HAKOM-a’, a koja se odnosi na nabavu Croata tematskih kravata i rubaca s logom HAKOM-a.

S obzirom da HAKOM-ovi predstavnici, koji su ujedno i predstavnici Republike Hrvatske, sudjeluju u radu međunarodnih institucija i organizacija, procjena HAKOM-a je da ovakvi poslovni pokloni, koji su namijenjeni stranim izaslanstvima i suradnicima, promoviraju Hrvatsku i njen kulturni identitet, smatraju u HAKOM-u. Agencija također ističe kako posluje pozitivno svake godine i neprekidno smanjuje svoje troškove

Podsjećamo, Butković je naveo čak šest argumenata za smjenu – od toga da je HAKOM četiri mjeseca odbijao promijeniti statut kako bi proveo Vladin program pristupa širokopojasnom internetu pa do toga da Lučić ima neprimjeren oblik komunikacije.

Također, Agencija je često bila na meti kritika zbog rastrošnosti.



.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI