Ipak nije kraj? On tvrdi kako proces nabavke izraelskih zrakoplova F-16 nije propao

SMSgt Thomas Meneguin

U utorak je član stručnog tima koji je Vladi predložio da prihvati izraelsku ponudu za nabavku borbenih zrakoplova F-16 Barak Ivica Ivandić za RTLizjavio kako, što se njega tiče, proces nabavke tih letjelica još nije propao.

“Ponuda je ocjenjivana po četiri domene. Sve razine su bile upoznate sa sadržajem ponude. I načinom na koji se ona ocjenjivala”, rekao je Ivandić i potvrdio da je zastoja u nabavci došlo zbog neriješenih odnosa Amerika i Izraela.

Na pitanje novinara mogu li Izraelci, s obzirom da su Amerikancima sporni izraelski hardver i softver ugrađen u F-16 Barak, Hrvatskoj ponuditi modificiranu verziju i predstavlja li to u tom slučaju izmijenjeni natječaj, Ivandić je odgovorio da bi to u principu uistinu bio izmijenjeni natječaj, s obzirom da je hrvatska strana dala specifikaciju kakav avion želi.

“Za takvu ponudu je Izrael dobio predodobrenja američke strane”, kaže Ivandić i dodaje: “Proces za mene nije završen. U četvrtak možemo očekivati i od skroz pozitivnog do skroz negativnog ishoda za Hrvatsku”.

Na kraju Ivandić sa “sve je moguće!”, odgovara na pitanje je li moguće da Izraelci u Hrvatsku donesu američku dozvolu za transfer tehnologije, tzv. TPT.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI