Incident pokvario druženje Nove ljevice: Muškarac upao u klub i počeo ih vrijeđati, posebno se okomio na Ostojića

Ivo Cagalj/PIXSELL

' Još jednom sam bio svjedok kako bez obzira što nema nikakvog povoda nema tolerancije i da će fašisti napasti i žene', obajvio je ranko Ostojić na Facebooku.

Čelni ljudi i članovi Nove ljevice organizirali su jučer navečer druženje u splitskom klubu Ghetto povodom proslave 1. svibnja, no neformalno druženje nakon 23 sata razvilo se u pravi incident kada je 39-godišnji muškarac upao u klub i počeo vrijeđati okupljenje.

Najviše se okomio na bivšeg ministra SDP-ovca Ranka Ostojića i novinara Ivu Anića. Muškarac je ubrzo priveden, a o incidentu se oglasio Ostojić na svojem Facebooku.

“Javio sam se prijateljima i sjedio u mirnoj atmosferi sa pozitivnim ljudima. Kao građanin, još jednom sam bio svjedok kako bez obzira što nema nikakvog povoda nema tolerancije i da će fašisti napasti i žene. Samo ako im se ne sviđa njihova stranka, opredjeljenje, orijentacija. Ja sam u SDP-u, drugi su u Novoj ljevici ili možda nisu nigdje, ali osnovna stvar je da imam pravo na slobodu mišljenja i svog političkog stava”, napisao je Ostojić na Facebooku.

O svemu je reagirala i policija:

“Sinoć, oko 23:00 sata u ugostiteljski objekt u Splitu u ulici Dosud, ušao je 39-godišnjak koji je započeo s vrijeđanjem prisutnih osoba. U pokušaju da se ista osoba udalji iz kluba došlo je do naguravanja u ugostiteljskom objektu, nakon čega se 39-godišnjak udaljio iz ugostiteljskog objekta. Policijski službenici su odmah ispred ugostiteljskog objekta zaustavili 39-godišnjaka koji se nalazio u društvu sa još nekoliko osoba čiji identitet je utvrđen. Kako bi utvrdili činjenice i okolnosti događaja, u službenim prostorijama obavljeni su razgovori sa sudionicima i svjedocima događaja. Svima je, iako nitko nije imao vidljivih ozljeda, ponuđena liječnička pomoć koju su odbili.



Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da je 39-godišnjak drsko se ponašajući i vrijeđajući prisutne zbog političkih uvjerenja  ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o suzbijanju diskriminacije i to iz članka 25.stavak 1. i iz članka 6.Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira,  te će tijekom jutra biti priveden na Prekršajni sud u Splitu. U odnosu na navedeni događaj kriminalističko istraživanje nastavlja se i dalje”, javila je policija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI