Hrvatsku još nije priznalo ovih 11 država, jedna je to učinila u veljači

NEKE SU ZNATNO VEĆE OD NAS

Dok Aleksandar Vučić sve više i više priznaje kako je Kosovo za Srbiju zauvijek izgubljeno, a srbijanski ministar vanjskih poslova luta Afrikom u potrazi za ponekom zemljom koja bi povukla svoje priznanje najnovije države koja je nastala u urušuvanju sanjanoga srpskog imperija, tromost i nezainteresiranost jednog dijela svjetskih zemalja za sudbinu svojih europskih parnjaka i prepucavanja s jugoistoka Europe pokazuje i to što Republiku Hrvatsku, gotovo 30 godina od njezina osamostaljenja, još uvijek ne priznaje – 11 država, piše direktno.hr.

Države koje duboko u trećem desetljeću postojanja neovisne i demokratske Republike Hrvatske nisu priznale, a da s njima ne gajimo ni diplomatske odnose, su: Burundi, Butan, Svazi, Južni Sudan, Tonga, Liberija, Maršalovi Otoci, Niger, Somalija, Srednjoafrička Republika i Tuvalu.

Ruanda, koja ima gotovo 12 milijuna stanovnika, zasad je posljednja država koja je priznala Hrvatsku, te je ovakve popise krasila sve do 15. veljače ove godine.

Među svim državama svijeta postoje još poneke koje nisu formalno priznale hrvatsku državu, ali odavno grade diplomatske odnose s Hrvatskom (poput, primjerice, Senegala, Kambodže, Haitija ili Mozambika), što se uzima kao neka vrsta “de facto” priznanja.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI