Hrvatski branitelj i dragovoljac: ‘Zgrožen sam ustaškim grafitima u Splitu!’

facebook

Split je i danas pod opsadom vandala koji ga nemilice šaraju uvredljivim grafitima. U Karamanovoj ulici u srijedu je osvanuo grafit ”Maxovi mesari” kojim se veliča ustaški zločinc Vjekoslav “Maks” Luburić, zapovjednik sabirnog logora Jasenovac.

Građani su obavijestili policiju i nadležne gradske službe, a vijest o grafitu na svom je Facebook profilu objavio branitelj Zoran Radman.

”Kao branitelj, dragovoljac i ratni zapovjednik Satnije MDP Šolta izražavam zgražanje i zabrinutost na grafit koji je jutros osvanuo u Karamanovoj ulici u Splitu: “MAKSOVI MESARI” kojim se veliča ustaške koljače ustaškog zločinca Maksa Luburića (“generala Drinjanina”).

Najprije talijanski političar Tajani poseže za našom Dalmacijom, a onda s druge strane poklonici onih koji su našu Dalmaciju prepustili Talijanima veličaju NDH i njihove zločince. Dok s druge strane na svaki mogući način se omalovažava antifašistički pokret koji je Dalmaciju i naš otok vratio u okrilje Hrvatske.

Ako se ovim pojavama ne bude suprotstavljalo pravosudnim mjerama te sustavnim obrazovanjem i širim društvenim djelovanjem, te građanskim aktivizmom pitam se: Dokle će se ovo sve skupa dovesti? Strah me je”, napisao je Radman.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI