Thompsonov odvjetnik bivšem predsjedniku: “Fratri na Širokom pobijeni su k’o psi!”

screenshot

Odvjetnik Davorin Karačić, kandidat NHS-a na izborima za Europski parlament, poznat i kao pravni zastupnik glazbenika Marka Perkovića Thompsona, na Facebooku se dotakao bivšeg predsjednika Ive Josipovića i njegovih izjava o širokobriješkim svećenicima, a njegovu objavu u cijelosti prenosimo:

“Iz cijele Josipovićeve tvrdnje o tome kako su širokobriješki fratri, zajedno sa samostanom u kojemu su obitavali, bili legitiman vojni cilj, ostaje zastrašujuća istina kako ljevica jednostavno ne priznaje tuđe žrtve odnosno ne priznaje da su uopće (ljevica) u mogućnosti počiniti zločin.

Naime, nakon početnih tvrdnji, suočen s uraganom kvalitetnih reakcija nekih istaknutih hrvatskih intelektualaca (Ristić, Raspudić, Sesardić…) koji su vrlo lako ukazali na zastrašujući Josipovićev pristup u ocjeni tko jest a tko nije legitiman cilj (Josipović je sveučilišni profesor prava a ne poluobrazovani lijevi anarhist s kokošjim prsima i povodcem u nosu te umašćenom kosom) Josipović je u svom otvorenom pismu svojim kritičarima, koje doduše više djeluje na krik uvrijeđenog očajnika nego na kvalitetan demantij, izložio svoje viđenje stvari u kojemu navodi kako je samostan bio pretvoren u utvrdu a fratri u njemu u oružanu silu koja se oružjem suprotstavljala “oslobodicima”(koji su narod Hercegovine uspješno oslobađali tereta života i imovine) pa da su time izgubili status onih koje se po pravu, ne smije mučiti ni ubijati.

I tu nastaje problem. Jer, nisu fratri izginuli u borbi nego s pobijeni ko psi nakon što su Širokim Brijegom ovladale partizanske jedinice. Spaljivani su u tunelu, ubijani radi osvete.

Josipović kao i cijela hr ljevica (sadržajno, yugodesnica) ne priznaje da su njihovi uopće u mogućnost počiniti zločin.



Poput najzadrtijih vjerskih fanatika, bez imalo samokritičnog momenta u sebi, sposobni su halucinirati u svojem viđenju po kojemu su svi oni koji su zločinački pobijeni od strane njihove strane, zapravo legitimne žrtve.

Legitimne žrtve su po njima, već samim time jer se ljevica smatra bezgrešnom odnosno po njihovom tumačenju realnosti, po prirodi stvari ne mogu počiniti zločin odnosno ono što se ima smatrati zločinom u njihovom slučaju nije zločin.

Ne pitajte kako.

To ne znaju ni oni sami.

Ali ih gledajte kako to javno govore, bez trzaja na licu, bez treptaja oka.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI