Predsjednica ne želi biti pokroviteljica ‘hot erotic showa na moto susretu’

Screenshot/Nova TV

Moto klub Bombelles Vinica organizira 17. Međunarodni moto susret u Vinici, u Varaždinskoj županiji.

Moto susret je organiziran pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, tvrde organizatori, koji su to napisali i na službenom plakatu susreta, objavljenom na Facebooku.
Na spomenutom plakatu stoji i opis onoga što posjetitelji tamo mogu očekivati. Defile motora, večernje druženje uz DJ-a, moto igre, kao i – hot erotic show, ilustriranu polugolom striptizetom koja pleše oko šipke. Susret će se održati 12. i 13. srpnja na Sportsko – rekreacijskom centru Ribnjak u Vinici, a otvorenje je u petak, 12. srpnja, u 17 sati, pišu Varaždinske vijesti, koje su i najavile događaj.

Varaždinske vijesti pišu i da uz sportsko-rekreacijski i turistički karakter, ovu manifestaciju karakterizira i humanitarno obilježje jer se skupljaju sredstva za osobe s invaliditetom te oboljele osobe, donira se oprema u obrazovnim ustanovama, pomaže se starim i nemoćnim osobama, te se doniraju sredstva u svrhu očuvanja okoliša i povijesne baštine.

Međutim predsjednica je odlučila povući pokroviteljstvo, a Ured predsjednice je dao komentar N1 televiziji, koji prenosimo u cijelosti:



“Upravo zbog događaje koji ne zaslužuju podršku Predsjednika Republike, Ured Predsjednice Republike Hrvatske uveo je dodatne kriterije za dobivanje pokroviteljstva. Pokroviteljstvo ne može biti dodijeljeno događaju koji se organizira prvi put. Ured predsjednice Republike Hrvatske posebno uzima u obzir ima li događaj humanitarno obilježje. U slučaju za koji pitate ispunjena su oba kriterija. Organizator u zahtjevu navodi kako manifestaciju karakterizira humanitarno obilježje, Moto klub sudjeluje u raznim aktivnostima koje mladima u školama ukazuju na potrebu za odgovornom i sigurnom vožnjom, te isti događaj organiziraju 17-tu godinu za redom. Obzirom da je Ured Predsjednice naknadno, putem medija upoznat i sa dijelom programa programa koji Predsjednica Republike ne može podržati, ovim putem vas obavještavamo da povlačimo pokroviteljstvo za navedeni događaj”, stoji u odgovoru iz Ureda predsjednice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI