Hrvatska pošta želi kupiti Agrokorov Tisak?

tisak.hr

Hrvatske pošte objavile su 17. veljače javni natječaj za “Usluge savjetovanja na preuzimanju gospodarskog subjekta” za društvo s oko 3.500 zaposlenih, sa sjedištem u Zagrebu i s godišnjim prometom od oko dvije milijarde kuna. Radi se o Tisku, neslužbeno je doznao Jutarnji list.

Iz Agrokora, koji je trenutno vlasnik 51 posto Tiska, ali će nakon implementacije nagodbe vjerovnika postati stopostotni vlasnik, poručili su kako će tek nakon formiranja novog Agrokora novi vlasnici razmatrati eventualne ponude za preuzimanje pojedinih kompanija unutar koncerna.

Iz Hrvatske pošte su odgovorili kako kompanija sukladno strategiji Pošta2022. ostvaruje organski rast u okvirima temeljnog poslovanja, a na temelju snažnog investicijskog vala očekuju da isti bude još izraženiji u razdoblju ispred njih.

“Kao kompanija koja ima mnoge kompetencije i potencijale razmatramo i investicije u anorganski rast, a kako bi dali novu dimenziju rasta Hrvatske pošte. Cilj je osnažiti temeljno poslovanje kompanije, unaprjeđivati logističke kapacitete te jačati tržišnu poziciju. U smislu anorganskog rasta razmatraju se mogućnosti preuzimanja gospodarskih subjekata sa snažnim potencijalom sinergijskih efekata”, stoji u odgovoru iz HP-a.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI