Hrvati masovno pohrlili shoppingirati u srpsko selo Srpsko selo Bogojevo

Flickr

Nedaleko od graničnog prijelaza prema Srbiji kod Erduta nalazi se vojvođansko selo Bogojevo, koje postaje kraljevstvo za šoping Hrvata.

“Kupuju hranu, lijekove, kozmetiku, cigarete, alkoholna i bezalkoholna pića, ali i sve ostale potrepštine i to u velikim količinama jer su kod nas čak i hrvatski proizvodi poput Vegete jeftiniji. Hrvati u velikom broju dolaze tijekom cijelog tjedna”, kaže prodavačica jedne trgovine za Večernje novosti.

U Bogojevu jedan bračni par iz Vukovara kupuje već dulje vrijeme a kažu i kako su za 400 kuna kupili i tlakomjer. Isti takav u Hrvatskoj košta 1.885 kuna.

Za navedeni medij jedna je ljekarnica rekla: “Kupuju najviše lijekove protiv bolova, koji se u Hrvatskoj ne mogu nabaviti bez recepta, kao i kreme svih vrsta, sirupe, dijetetske proizvode, dječju hranu, toplomjere i razna pomagala, što je sve duplo skuplje kod njih”.

Hrvati još ostavljaju svoj novac u restoranu u Bogojevu, gdje su cijene mnogo niže nego u Hrvatskoj.



”Ne prođe dan bez hrvatskih posjetitelja. Neki od njih dolaze već u 11 sati. Oni nam čine 90 posto prometa”, kaže konobar lokalnog restorana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI